Megelevenedik a természet

2024.05.05. 17:26

Marczinka Györgyné munkáiból nyílt tárlat Ercsiben

A kiállítás Négy évszak címmel látható az Ercsi Eötvös József Művelődési Házban, és május 16-ig várja a látogatókat, hogy élvezhessék a festővásznon megidézett természet szépségét.

Harmincnyolc, természet ihlette alkotás kapott helyet az ercsi művelődési házban

Fotó: Tomasz Marku

Az Ercsi Eötvös József Művelődési Ház és Könyvtár kiállítótermében ismét tematikus kiállításnak ad helyet, ahol ez alkalommal Marczinka Györgyné, az iváncsai művész festményeit csodálhatják meg az érdeklődők, írja a feol.hu. A "Négy évszak" című kiállításon összesen harmincnyolc alkotás tekinthető meg, melyek akvarell és olajfesték technikával készültek.

Sokan érdeklődtek Marczinka Györgyné művészete iránt
Fotó: Tomasz Marku

Az alkotó, aki már tizenhárom éve amatőr festőművész és a Cserhát Művészkör tagja, büszkén beszélt a kiállításról, mely számára eddigi legkedvesebb. Inspirációt főként a táj, a tanyák, a kastélyok és a természet kínál, és szívesen fest a szabadban. Gyakran fotók alapján dolgozik, ám nem csupán másol, hanem az ötleteket kiválasztva és összekombinálva saját alkotásaivá formálja.

Az alkotás és a kézimunka már gyermekkorától kezdve fontos szerepet tölt be az életében, festés mellett foltvarrás és gobelin is szerepel a repertoárjában. A festés számára teljes kikapcsolódást és lelki feltöltődést jelent, amikor szembesül a mindennapi stresszel, ecsetet ragad és alkot.

A kiállítás megnyitóján Juhászné Nyusti Klára nyugdíjas pedagógus mutatta be az alkotót és a műveit, hangsúlyozva, hogy a festő nemcsak tájképeket, hanem csendéleteket is bemutat a kiállításon. A virágcsokrokon túl olyan mindennapi tárgyakat örökít meg, melyek az egyéni látásmódot tükrözik színekben és elrendezésükben.

A festőművész kiállítása május 16-ig tekinthető meg az Ercsi Eötvös József Művelődési Ház és Könyvtár nyitvatartási idejében. – számolt be a hírről a duol.hu. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában