Frissen Fejérből

2021.06.29. 14:37

Pongó Marcell hazatért Németországból, Fehérváron folytatja

Új igazolást jelentett be az Alba kosárcsapata. A 24 éves Pongó Marcell a német első és második vonalban pattogtatott az utóbbi években. Ősztől a kék-fehéreket erősíti.

Horog László

Pongó Marcell, a válogatott kosaras Fehérváron folytatja pályafutását Fotó: NSO

Simon Balázs, az Alba Fehérvár kosarasainak ügyvezetője új igazolást jelentett be, Pongó Marcell a Gáz utcában folytatja karrierjét, két évet írt alá a kék-fehérekhez. A válogatott irányító Baján született és kezdett kosárlabdázni, két bátyja, Martin és Máté Kecskeméten mutatkozott be az élvonalban, Pongó Marcell viszont Pécsen, a PVSK-ban szerepelt először az NB I-ben, a 2014-15-ös idényben. Nem teljesített rosszul, Baranyából a német élvonalba, a Ratiopharm Ulm gárdájához szerződött, pályára is lépett több összecsapáson. Később játszott Ulm közelében, Weissenhorn városában, a OrangeAcademy együttesében, majd 2018-tól Bajorországban, a második vonalban érdekelt Nürnberg Falcons csapatában bizonyított. Idén márciusban az élvonalba, a Crailsheim Merlinshez szerződött, de bemutatkozni nem tudott, mert a sérülésektől tizedelt gárda elhasználta rendelkezésre álló kvótáját, igazolni ugyan tudott, de új játékengedélyt kiváltani már nem. Pongó tehát tétmeccset nem vívott, edzőpartner volt a tréningeken. Volt esélye arra, hogy szerződés kap a 2021-22-es idényre, azonban a legutóbbi szezon végén a gárda edzőt cserélt, az új tréner pedig nem tartott igényt a magyar kosaras szolgálataira.

Pongó Marcell, a válogatott kosaras Fehérváron folytatja pályafutását Fotó: NSO

- Jól éreztem magam új csapatomnál, Crailsheimben, a frissen szerződtetett szakvezető azonban jelezte, más típusú játékost képzel el a posztomon. Amúgy is terveztem már a hazatérést, örültem az Alba ajánlatának, gyorsan megegyeztem Simon Balázs ügyvezetővel. Több ajánlatom volt itthonról, örömmel írtam alá, a Fehérvár mindig szimpatikus klub volt számomra, követtem az eredményeiket. Németországban is figyeltem a hazai élvonal küzdelmeit, a tévéközvetítéseket mindig megnéztem, a különös tekintettel a bátyámra, a Szolnokon pattogtató Mátéra, akivel azonos poszton szerepelünk, ősztől pedig ellenfelek leszünk. Úgy gondolom, az Alba erős együttesként vág az új idénynek, éremért harcolunk majd, várom a felkészülés kezdetét. A 2020-21-es szezonban nem jött össze a dobogó, nagyon remélem, egy év múlva előkelő helyezésnek örülhetünk. A legjobban irányítóként, azaz 1-es poszton érzem magam, de pályafutásom során szerepeltem már hátvédként, sőt, úgy gondolom, a 194 cm-es magasságom miatt 3-as szerepkörben is megállom a helyem – közölte Pongó Marcell.

Az Alba legfrissebb igazolása szerdán, kora délután a válogatottal útra kel Japánba, nemzeti együttesünk egy nemzetközi tornán vesz részt Kelet-Ázsiában. Az Albából a korábbi időszakhoz hasonlóan, Vojvoda Dávid és Lukács Norbert, valamint a közelmúltban, Zalaegerszegről szerződtetett Szabó Zsolt is tagja az Ivkovic Stojan szövetségi kapitány által vezetett küldöttségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában