Válogatott

2024.03.27. 11:30

Nagy Zsolt: Az a célom, hogy ott lehessek az Európa-bajnokságon

A magyar válogatott nagyszerűen indította a 2024-es évet, hiszen előbb Törökországot, majd Koszovót is kapott gól nélkül győzte le. Utóbbi mérkőzésen Nagy Zsolt is kiemelkedő szerepet játszott a sikerben. A válogatott és a Puskás Akadémia védője a találkozó után értékelt lapunknak.

Szabó Róbert

Nagy Zsolt (18) szeretne ott lenni az Európa-bajnokságon

Fotó: Kricskovics Antal / Fejér Megyei Hírlap

Harmadik gólját szerezte a válogatottban a Koszovó elleni felkészülési mérkőzésen. Milyen érzés volt ismét betalálni a nemzeti csapatban?

– Nagyon örülök, hogy ismét gólt szereztem – válaszolta a Fejér Megyei Hírlap kérdésére Nagy Zsolt. – Nagyon szép támadás volt, már ahogy kihoztuk a labdát a kapustól, aztán a jobb oldalon ment végig az akció, és észrevettem, hogy érkeznem kell a hosszún, mert nincs ott senki. Ráadásul a kapitány is ezt kéri, hogyha jobb oldalon megy a támadás akkor zárjuk a hosszút. Így is tettem, aztán Langtól kaptam egy szép passzt, amit már csak át kellett vennem és higgadtan bepasszolni a kapuba.

A jó csapat ismérve, hogy akkor is nyerni tud, ha nem játszik jól.

– Én is így gondolom, hogy nem kezdtük jól sem a Törökország, sem a Koszovó elleni mérkőzést sem. Aztán mindegyik összecsapásnál a félidő után már jól néztünk ki, elemeiben jól játszottunk, ráadásul jól is védekeztünk, hiszen nem kaptunk gólt egyik összecsapáson sem.

A nyári lehet az első Európa-bajnokság, amin ott lehet. Hogy várja a tornát?

– 2021-ben sajnos nem kaptam meghívást, utána kerültem vissza a válogatottba. Azóta, ha nem vagyok sérült, akkor mindig ott vagyok, úgyhogy az a célom, hogy a nyári Európa-bajnokságon is ott lehessek. Számomra ez az elsődleges, aztán hogy ott mit tudunk kihozni magunkból, az akkor majd eldől.

Sallai Roland azt mondta nekünk adott interjújában, hogy a csapategység lehet a siker titka. Mit gondol erről?

– Határozottan egyetértek vele. Mindenki örömmel jön be a válogatotthoz, jóban vagyunk egymással. Mondhatom, hogy kis családias a környezet, jó a hangulat, ennél több pedig talán nem is kell a sikerhez.

Kapcsolódó:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában