Hírek

2017.07.26. 19:01

100 éves forradalmár - Félegyházy-Megyesy Jenő Benedeket köszöntötték

Platina diplomája átadásának alkalmából "Sztálinváros" egyik, egykori ötvenhatos Munkástanácsának 100 esztendős elnökét köszöntötték egy fővárosi szeretetotthonban, kedden.

Tihanyi Tamás

Dr. Menyhárd Attila egyetemi tanár, az ELTE Állam- és Jogtudományi Karának dékánja az idén 100 esztendős, 1917. március 12-én született Félegyházy-Megyesy Jenő Benedeket köszöntötte, aki 1942-ben vette át jogi diplomáját. Jenő bácsit a történelem ügyvédbojtárkodása után alkalmi munkákra kényszerítette, majd Sztálinvárosban (a mai Dunaújvárosban) az egyik megalakuló Munkástanács elnöke volt, ezért a forradalom leverése után menekülnie kellett.

Félegyházy-Megyesy Jenő Benedek
Fotó: A szerző

Az Egyesült Államokban sikeres szakmai pályát futott be, Amerikában választott hivatásával kapcsolatosan több könyve is megjelent, majd 2009-ben a hazatelepedés mellett döntött. Felesége és leánya az Egyesült Államokban él, fia (mint miniszterelnöki főtanácsadó) "ingázik" Amerika és Magyarország között. Jenő bácsi jelenleg az óbudai Gaudiopolis Szeretetházban él. A dékán köszöntőjében elmondta: különleges alkalom adódott azzal, hogy Jenő bácsi 75 évvel ezelőtt átadott diplomájára koccinthattak.

Jenő bácsi családtagjai körében meghatottan köszönte meg a gratulációkat, majd még énekelt is néhány sort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!