Hírek

2014.12.11. 18:15

A csókakői iskola nyolcadikosai nyerték a környezetvédelmi és egészségügyi vetélkedőt

A csókakői Nádasdy Tamás Általános Iskola csapata nyerte a másfél évtizedes múltra visszatekintő bugátos környezetvédelmi és egészségügyi vetélkedőt.

Házi Péter

Totó, műemlékfelismerés, pelenkázás, angol, német nyelvű rejtvények is próbatétel elé állították a nyolcadikos versenyzőket

Mintha egy trópusi őserdőbe csöppentünk volna: a Belvárosi I. István Középiskola Bugát Pál Tagintézményének tornaterméből ugyanis a trillázástól kezdve a csicsergésen át igen érdekes madárhangok szűrődtek ki csütörtök délután. A terembe belépve aztán kiderült, éppen egy madárhangfelismerési feladat közepébe csöppentünk. Néhány méterrel arrébb pedig komoly pelenkamennyiség fogyott, miközben a megye különböző településeiről érkezett nyolcadikosok próbálták időtálló módon bepelenkázni a műanyag babákat.

Ez már a tizennegyedik megyei környezetvédelmi és egészségügyi verseny, tudtuk meg Motikáné Tóth Éva tagintézményvezetőtől, aki büszkén újságolta, hogy teltház van náluk, 680 diákjuk van, Zsiger Evelin például nemrég nyerte meg az ápolók győri, regionális versenyét.

A mostani vetélkedőt pedig a csókakői Nádasdy Tamás Tagiskola csapata (Kiszely Virág, Fehér Georgina, Szatzger Martin) nyerte, második lett a fehérvári Talentum Református Iskola, harmadik pedig megosztva a Vízivárosi és a Széna téri általános iskola csapata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!