Hírek

2017.01.19. 12:05

A nagyszülőkhöz költözött a fedél nélkül maradt, négy gyerekes család

A csütörtök virradóra leégett móri lakóházban két család élt. A házigazda és asszonya, valamint négy kiskorú gyermekük, továbbá a férfi felnőtt leánya, annak férje és az ő három kisgyerekük.

B. Kiss László

A lakók közül éjjel fél egy körül a vő ébredt fel elsőnek arra, hogy kiszáradt a torka. Aztán már a szomszédok is dörömböltek, hogy lángol az épület végében levő fatároló. A szülőket az asszonylánya ébresztette fel azt kiáltozva, hogy ég a ház. Pokrócba csavarták a gyerekeket és kimenekültek a házból  - elevenítette a történteket Széber János, a házigazda. Akkor már megérkeztek a tűzoltók is, akik nagy erőkkel láttak neki a lángokban álló tető oltásának. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy egyikőjük sem sérült meg.

A két család tagjai, akiknek felöltözni sem volt idejük, a gépjárművekbe ültek be, hogy a hideg téli éjszakán meg ne fagyjanak. A szomszéd is beindította a kilenc személyes kocsiját, hogy legyen elég hely számukra.

Így fest most a Petőfi utcai ház, amely  két család otthona volt Fotó: B. Kiss László

A ház lakhatatlanná vált. A tető teljesen leégett, a falak és az ingóság átázott. A férfi elmondása szerint a tüzet elektromos hiba okozhatta.  Az öreg épület nem volt biztosítva, a biztosítók nem kötnek biztosítást vályogépületre - mondja a ház gazdája, akitől megtudtuk: ők az asszonyka szüleinél, Bodajkon húzták meg magukat. Nyolcan szorulnak ott össze egy szobában. A férfi  asszonylánya és annak családja Felsődobosra költöztek, a hölgy édesanyjához.

Csütörtök délelőtt a leégett otthonnál járt Fenyves Péter, a város polgármestere is. Segítséget ígért, a lehetőségekről délután konzultálnak vele a városházán  - mondja Széber János, aki arra gondol, a CSOK igénybevételével talán tudnak vásárolni egy másik lakóingatlant.

A hajnali tűzesetről itt írtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!