Hírek

2014.09.30. 17:21

A városok polgármesterjelöltjei (2.)

Október 12-én rendezik az önkormányzati választásokat. Sorozatunkban a városok polgármesterjelöltjei mutatkoznak be.

Tribolt Lajos

SZÉKESFEHÉRVÁR

Bialkó László Gergő (LMP)

Tősgyökeres székesfehérvári vagyok, a Bugát Pál Egészségügyi Gimnáziumban érettségiztem.

Dolgoztam a Fehérvár Televízió munkatársaként, majd több országos napilap szerkesztőségében is megfordultam. Szakterületem az online kommunikáció.

Munkámban mindig is a szakmai etika, a hitelesség és a korrektség voltak azok az alapértékek, amelyek meghatározták tevékenységem. Jelenleg a buddhista főiskolán hallgatok filozófiát.

Az LMP színeiben Székesfehérváron egy olyan városért szeretnék dolgozni, amelynek fenntartható egészségügyi, oktatási és szociális rendszere van és ahonnan a fiataloknak nem kell elköltözniük egy jobb élet reményében.

Meggyőződésem, hogy minden lehetséges eszközzel segíteni kell a helyi kis- és középvállalkozásokat s ezzel együtt átláthatóbbá kell tenni az önkormányzati támogatásokat is.

Szeretnénk nagy hangsúlyt fektetni az egészségügyi szolgáltatások fejlesztésére, valamint arra, hogy minél több színvonalas egészségmegőrző program váljon elérhetővé.

Munkám során tehát – a hatalmi harcokat meghaladva – Székesfehérvár lakóinak a mindennapi élethez kapcsolódó érdekeit szeretném képviselni a zöld politika jegyében.

Dr. Cser-Palkovics András (Fidesz)

Tisztelt Székesfehérváriak!

Négy éve bizalmat kértem önöktől, hogy polgármesterként új irányba fordítsam városunk hajóját. Első feladatom az volt, hogy a korábban felhalmozott adósságot csökkentsem. Mára Fehérvárnak adóssága nincs, sőt jelentős tartalékai képződtek. A városfejlesztés látványos eredményei a tudatos gazdálkodásnak köszönhetőek.

Így tudtuk megvalósítani az elmúlt években a város teljes csatornázását. Így indíthattuk el a Saára Gyula-programot, melynek keretében út-, járda- és parkoló-felújítások történtek városszerte. Ez tette lehetővé a belváros megújítását, a Koronás Park és a Hetedhét Játékmúzeum megépülését, új óvodai, bölcsődei férőhelyek létesítését vagy a közterületi kamerák bővítését.

Egy város fejlődése azonban nem csak a fizikai objektumok épülésén mérhető. Amire a legbüszkébb vagyok, hogy az elmúlt négy évben Székesfehérvár a lelkében is megújult. A város újra élni kezdett, az emberek bízni kezdtek jövőjükben, a fiatalok bátran terveznek karriert, családalapítást lakóhelyükön.

Úgy érzem, az elmúlt években jó irányba indultunk. További bizalmukat ahhoz kérem, hogy a munkának új lendületet adva Fehérvárt egy európai értelemben is korszerű, komfortos várossá tegyük.

Horváth-Tancsa Ágnes Izabella (Jobbik)

Élhető Fehérvárt!

Azt gondolom, hogy nem cukormázas marketing-fogásokra van szüksége a fehérváriaknak, hanem lehetőségekre. Akkor lesz igazán élhető a városunk, ha mi benne élők jól érezzük magunkat, ha eszünkbe sem jut más városba költözni egzisztenciális vagy éppen közérzeti okok miatt.

Ezekhez nem elég egy új játszótér, egy drága vásár vagy éppen egy látványos előadás. Lehetőségek kellenek. Munkahelyek, ahol megbecsülik, értékelik az embert és a munkáját, tisztességes bérlakás rendszer, színvonalas egészségügyi ellátás, megfelelő közbiztonság és még lehetne sorolni bőven, hogy milyen lehetőségekre van szüksége a székesfehérváriaknak.

Élhető Fehérvárt! című programunkkal mi lehetőségeket, megoldásokat kínálunk Önnek. Itt az ideje a városban a radikális változásnak, a megalkuvást nem tűrő, átgondolt, következetes cselekvésnek. A korábbi időszakok, így nemcsak az elmúlt négy év, hanem az elmúlt 24 sem hozott valódi megoldást számtalan helyi problémára. Kérem, ismerje meg programunkat, és tiszteljen meg bizalmával október 12-én, hogy együtt dolgozhassunk azért, hogy Fehérvár ismét egy virágzó, élhető város legyen!

Juhász László (VÁLASZ–Függetlenek)

Tisztelt Fehérváriak! Engedjék meg, hogy bemutatkozzam! Juhász László vagyok, a VÁLASZ-FÜGGETLENEK elnöke és polgármesterjelöltje. Tősgyökeres fehérváriként minden ideköt: itt élek, itt dolgozom, családom is a városban él – és hosszú évek óta a közügyekben is a Városért tevékenykedem.

A VÁLASZ egy kiváló közösség, 2002 óta van jelen Székesfehérvár életében, szinte mint egy család tevékenykedünk Városunkért. Most harmadik alkalommal mérettetjük meg magunkat az önkormányzati választásokon. A 2006-os és a 2010-es sikernek köszönhetően, az önök bizalmából már 8 éve képviselem az VÁLASZ értékrendjét a Közgyűlésben társaimmal, akik a Város életében különböző bizottságok tagjaiként tevékenykednek. Lokálpatrióta Egyesületünk számára fontos az egészségvédelem, az ifjúság helyzete, a környezetvédelem, továbbá, hogy minden városrészből közvetlenül elérhető legyen a vasútállomás, a kórház és az autóbusz pályaudvar! Több forrást szeretnénk biztosítani a kisebb sportegyesületeknek, a szabadidő- és tömegsportnak is.

Kérem önöket, ismerjék meg programunkat és szavazzanak rám és a VÁLASZ jelöltjeire október 12-én – és bizonyosodjanak meg róla, hogy mi vagyunk „a jövő VÁLASZa Székesfehérvárnak!”

Dr. Mező Balázs Béla (Nyugodt Hétköznap)

36 éves ügyvéd-önkormányzati képviselő vagyok, Édesapámmal – aki a város első jegyzője volt – közös irodában praktizálok. A Jobbik városi elnöke voltam 3 évig a szervezet gyalázatos feloszlatásáig. 2012 márciusa óta egyedül képviselem önöket konzervatív, nemzeti radikális szemlélettel a Közgyűlésben. Római katolikus vagyok, az Egyházat világi lelkipásztori kisegítőként szolgálom, és az Öreghegyért Egyesületben is ténykedek.

Legfontosabb célom lokálpatriótaként, az itt élők életminőségének javítása, a közbiztonság megteremtésével (rendőrőrsöket nyitunk és rendőri, polgárőri erőkkel folyamatos jelenlétet biztosítunk), minőségi munkahelyek létrehozásával, a tömegközlekedés fejlesztésével (öreg járművek lecserélésével, környezetkímélők beszerzésével), új parkolók, parkolóházak, illetve összefüggő, egész rendszert alkotó kerékpárutak építésével, a hivatalok emberközpontúvá- szolgáltató szemléletűvé alakításával.

Elszámoltatjuk a lakásszövetkezetet. Megszüntetjük a korrupciót. Városfejlesztésbe kezdünk az önfenntartás érdekében, enyhítünk az energiafüggőségen a megújuló energiaforrások kihasználásával. Új Városi Piacot és Aquaparkot építünk, a túlzsúfolt uszodát bővítjük.

Kérem támogasson!

Dr. Márton Roland (MSZP-Együtt)

Az elmúlt három évben 5000 fiatal hagyta el Székesfehérvárt, városunk lélekszáma idén 98 ezer fő alá csökken. Fogy a város ereje, változtatni kell. A szemfényvesztő politika helyett a székesfehérvári vállalkozásokra építve valódi, tisztességes jövedelmet adó, piaci alapú munkahelyek létrejöttét fogom támogatni!

A valódi közbiztonság érdekében a város ismét együtt fog működni a polgárőrséggel és a megnövelt erőforrásokat a bűnözés megelőzésére koncentráljuk. A Fidesz jelentős forrásokat vont ki az oktatásból, az egészségügyből és a szociális ellátó rendszerből, holott a város legfontosabb beruházása gyermekeink oktatása, a lakosság egészségének megőrzése kéne, hogy legyen.

A mi értékválasztásunkban az első, hogy visszaállítjuk gyermekeink hozzáférését a tudáshoz! 5 éves bölcsőde, óvoda és iskolafejlesztési programot hajtunk végre.

Megszervezzük a kétnyelvű óvodai előkészítést és az arra épülő kéttannyelvű általános iskolai oktatást, újraélesztjük a Székesfehérvári Központi Sportiskolát.

Az egészségügyi alapellátásban megszüntetjük a sorban állást, ingyenes szűrővizsgálatokat szervezünk és megerősítjük a szociális ellátó rendszert, mert mi valóban nem hagyunk senkit az út szélén.

SÁRBOGÁRD

Dr. Sükösd Tamás (Fidesz)

Megkaptuk a választóktól a felhatalmazást 2010-ben – melyet tisztelettel megköszönünk –, megkezdtük a munkát, és bízunk a közös folytatás lehetőségében.

A munkahelyteremtés, mint fő cél vonatkozásában tevékenységünk eredménye, hogy két nagyobb termelő vállalkozás is megjelent a városban, összesen körülbelül 80 új munkahelyet teremtve. Kiemelten kezeljük a helyi vállalkozásokkal való együttműködést, amelyet úgy a beruházásaink, mint a működésünk során is megvalósítottunk.

A takarékos gazdálkodás mellett számos intézményi és önkormányzati szinten elnyert pályázat segítségével fejlesztettük a települést. A pályázatokkal a városba hozott források teljes összege meghaladta a 800 millió forintot.

Célunk a következő ciklusra, sőt ciklusokra: mindenek előtt a megkezdett munka folytatása. Élhető, működő Sárbogárdot szeretnénk. Régóta dolgozunk a kerékpárút építésének előkészítésén, továbbá a sárbogárdi sportközpont létrehozásán, amely magába foglalna egy szabványos sportcsarnokot, és egy tanuszodát is.

Ez a következő öt év feladata. A csapatunk mögött áll a térség országgyűlési képviselője és a megyei önkormányzat is

Szilveszterné Nyuli Ilona (DK-MSZP)

Tősgyökeres sárbogárdiként sokan fordulnak hozzám biztosítási és egyéb problémáikkal. Megválasztásom esetén legfőbb célom egy olyan gondozott, programokkal, élettel teli város kialakítása, ahol jó élni, ahová jó hazajönni.Egy jól működő, befektetésbarát önkormányzat létrehozása közös érdekünk.

A jelenlegi egy fős pályázat figyelés csoporttá bővítése lehetővé teszi, hogy az Európai Uniós forrásokat nagyságrendekkel jobban kihasználjuk mind az önkormányzati, mind a civil szférában. Ez bővülésre ad lehetőséget a vállalkozásoknak, ami egyben munkahelyek teremtését jelenti, hogy gyermekeink itthon, Sárbogárdon élhessenek, dolgozhassanak.

Fontos, hogy a városrészek egyenjogúak legyenek, arányosan fejlődjenek. Javulnia kell a közbiztonságnak. Szükséges, hogy a lakosság megismerje a körzeti megbízottakat és ők a munkájukhoz több támogatást kapjanak. A közmunkát is hatékonyabbá kell tenni, de fontos, hogy az ne legyen sem megalázó, sem irritáló.

A gyerekes családoknak, a munkába járó szülőknek is több támogatásra van szüksége, jó szervezéssel,odafigyeléssel gyermek felügyelet biztosításával meg kell könnyíteni az iskolába, óvodába jutást. Szintén megoldásra vár a pusztaegresi, sárhatvani középiskolás gyerekek késő esti hazajuttatása Sárbogárdról, mivel autóbusz járat már nincs.

Árgyelán János (Jobbik)

Az alföldi Nagymágocsról származom, a Szegedi Tudományegyetemen végeztem tanulmányaimat. 38 éves vagyok, nagycsaládos, angol és orosz nyelvtanár, szakfordító. 2009 óta vagyok a Jobbik Fejér megyei szervezője és elnöke, az Országos Választmány alelnöke, valamint a hantosi szervezet vezetője.

Jelenleg Székesfehérváron élek családommal, de jól ismerem Sárbogárdot és Fejér megye déli településeit, mivel 2010-ben és 2014-ben Dél-Fejér országgyűlési képviselőjelöltje voltam: 22,44 és 29,6 százalékos egyéni eredményt értem el. Sárbogárdon polgármesterré történő választásom esetén Sárbogárdon szeretnék letelepedni, hogy a település napi ügyeit testközelből tudjam intézni.

2010 óta megyei önkormányzati képviselő, a Jobbik frakcióvezetője vagyok. A megyei közgyűlésben a hátrányos helyzetű Dél-Fejér térség tanácsnoka voltam a tisztség megszüntetéséig. A 2014-es önkormányzati választásokon a Jobbik megyei önkormányzati listavezetője is vagyok egyben. Sárbogárdnak elsősorban munkahelyekre van szüksége.

Hiszek abban, hogy sárbogárdi jelölttársaimmal együtt, bátor tettekkel és kellő elszántsággal Sárbogárdot is gazdag kisvárossá tudjuk emelni.

Mottónk: „Élni és boldogulni Sárbogárdon: Mi ezért dolgozunk!”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!