Hírek

2016.07.24. 18:30

Ajándék tűzoltóautó

Velence - A Baptista Szeretetszolgálat egy ötmillió forint értékű Volvo típusú tűzoltóautót adományozott a velencei önkéntes tűzoltóknak. Az önkéntesek elnöke azonban nem volt jelen az eseményen, utánajártunk, vajon mi történhetett.

Buthy Lilla

A velencei önkormányzat udvarán vette át az ötmillió forint értékű, frissen levizsgáztatott Volvo típusú tűzoltó autót - az önkéntesek vezetőségének híján - Koszti András, a város polgármestere Szenczy Sándortól, a velencei alapítású szeretetszolgálat alapító elnökétől.

- Húsz esztendővel ezelőtt egy velencei özvegyasszony ötezer forintos adományával elkezdődött a világmisszió. A jubileum most jó alkalom arra is, hogy nem csak megköszönhetem a támogatást, de segíthetem is a várost és az önkéntes tűzoltóinak munkáját - mondta Szenczy Sándor. Elhangzott, hogy egy baptista fenntartású középiskola velencei létrehozása is tervben van.

Szenczy Sándor azt mondta, díszpolgári címe egyben arra is kötelezi, hogy Velence város és a szeretetszolgálat kölcsönösen támogassa egymást, ezért örömmel döntött az autó adományozásáról Fotó: Koppán Viktor

A polgármester szerint fontos az adomány, hiszen Velence a pusztaszabolcsi őrshöz tartozik, és sok helyi káresethez az önkéntesek tudnak odaérni először. A nyilvánosság előtt azt is elmondta, sajnálja, hogy nem igen voltak jelen az átadáson az önkéntes tűzoltók, és hogy elégedetlen a VÖTE vezetőjének, Kovács Ákos munkájával, hozzállásával. Hozzátette, mindent el fog követni a jövőben, hogy leváltsa a pozíciójából a jelenlegi elnököt.

Kovács Ákos erre reflektálva, lapunk érdeklődésére azt válaszolta, meg sem hívták az eseményre, az egyesület vezetősége pletykákból értesült a felajánlásról. Ő levélben még az átvétel előtti napokban arra kérte a polgármestert, hogy halasszák el az eseményt, mert egy ilyen nagyértékű adományt és annak felmerülő költségeit, kötelezettségeit mindenképpen meg kell beszélnie a vezetőségnek, a tagságnak. - Semmilyen formában nem kaptam értesítést az autó érkezéséről és átadásáról csupán a pletykákra reagálva írtam a polgármester úrnak e-mailt, melyre aztóta sem válaszolt - mondta. Hozzátette azt is, jelenleg nem is tudják, hol helyezzék el az autót, kell egy másik szertár lehetőség szerint két autónak. - Amíg nem szavazunk újra, addig nem vehetem át az autót - magyarázta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!