Hírek

2017.05.08. 19:10

Csak szigorú szabályozással égethetnek

Etyek - A fűtési szezonnak vége, így megoldódni látszik a probléma, amely miatt a község polgármestere az év elején közleményt adott ki, arra kérve a lakosságot, gondolja át, mielőtt veszélyes hulladékkal kezdene tüzelni.

Viola Beata

Még az év elején, javában a fűtési szezonban adott ki közleményt Garaguly Tibor polgármester, amelyben felhívta a lakosság figyelmét: jó lenne átgondoltabban égetni a saját tulajdonú kályhákban. A hivatalhoz ugyanis ebben az időszakban több bejelentés érkezett, hogy egyesek az udvarukon égetik el a műanyag, vagy autógumi hulladékot, megsértve ezzel a levegőtisztaság védelmére hozott szabályozást.

Garaguly Tibor polgármester

A jogszabály megszegőit a vonatkozó kormányrendelet értelmében akár 300 ezer forintos bírsággal is lehetne sújtani, de a közlemény szerint sem a bírságolás lenne a cél, hanem a helyes, szabályos magatartás betartatása. Érdeklődtünk, kellett-e bírságot kiszabni a faluban légszennyezés miatt - a polgármesteri hivatalban kapott információk szerint a fűtési szezon elmúltával a levegő ismét tiszta település felett, nem bírságolt a hivatal. A faluban kerti hulladékot is csak szigorú szabályozással égethetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!