Hírek

2017.03.15. 19:01

Felelősséggel egymásért - A Főnix Rock and Roll Sporttánc Egyesületben már kétszázan sportolnak

Székesfehérvár - Az egyesület 2012 óta működik a megyeszékhelyen. Mára a város sportéletének aktív részévé váltak.

Majer Tamás

- Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy már öt éve működünk a városban - kezdett bele Benedek Dóra az egyesület alapító vezetője.

Székesfehérvár mellett egyébként Móron is otthon vannak, a harminc főt számláló móri csoport edzője Kozma Beáta.

Már a hároméves kicsiket is vihetik a szülők Dórihoz az öreghegyi központba, s külön korosztályos edzéseket tart az ovisok számára is. Az előkészítő csoportokban még nem rockyznak, de ezek a foglalkozások, bármilyen sportot is választanak majd a gyerekek, megadják a kellő alapokat.

- Fejlesztjük az izomzatot, az állóképességet, a mozgáskoordinációt.

Március elején az egyesület táncosai a VII. Óvár-Kupáról két arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel jöttek haza. Az első helyezéseket a Fireballs és a Popcorn (képünkön, balra Benedek Dóra) szerezte. Fotó: Tar Ádám

Ahogy mennek a gyerkőcök iskolába, úgy kerülnek át a kisiskolás csoportba. Na, az már igazi rock & roll! Megkezdődnek a rocky-órák, az első koreográfiák megtanulása. Nem elsődleges cél a versenyeztetés, ennek lehetősége azok előtt nyílik meg, akik hozzáállásban és fizikailag is rátermettek, és a szüleik is támogatják a szándékukat.

S ha már a szülők! Van egy hobbicsoportja is a Főnixnek, a felnőtt alakformáló, oda főként a táncosok szülei járnak.

- Nagyon vicces hallani, mikor bent megy az edzés, közben kint kacagnak a szülők. Tényleg azt mondhatom, hogy barátságok születnek itt. A keménymag még edzeni is jár, nagyon lelkesek. Jó érzés azt látni, hogy ők is kötődnek a klubhoz.

Aki látott már akrobatikus rock and roll bemutatót, jól tudja, hogy nagyon egymásra vannak utalva a formáció tagjai.

- Felelősséggel tartoznak egymásért. Aki csapatban táncol, a többiekért is dolgozik. Egy ember munkája fölemelheti, de ronthatja is
a teljesítményt. Fontos, hogy megtanulják ezt, hiszen a későbbiekben, például egy munkahelyen is felelősek lesznek magukon kívül másokért is.

A 2016-os év meghozta a Főnix számára a várva várt országos bajnoki címet, az Angel Lips szerezte meg felnőtt kisformációban. Ők új kihívás előtt állnak most, a felnőtt nemzeti kisformációra készülnek, ahol már fej fölötti akrobatikus elemeket is végre kell hajtani.

Nagy jelentőségűek a népes lelátók előtti bemutatók.

- Nagyon fontosnak tartom a fellépéseket, mert a felkészülés részét képezik. A lányok minden alkalom előtt izgatottan készülnek, hogy a legjobb formájukat hozzák. Természetesen külön öröm, hogy például a kosár-, vagy focimeccseken igazán érezhetjük, hogy mi is a székesfehérvári sportélet aktív részesei vagyunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!