Hírek

2017.03.13. 13:25

A sínek közé hajtott egy nő Gárdonyban - vádemelési javaslat a sofőr ellen

Gárdony – Másfél órán át állt a vasúti közlekedés egy nő miatt, aki autójával a sínekre hajtott még novemberben. Személyi sérülés nem történt.

Bokros Judit

A rendőrség hétfőn közölte: a gárdonyi Sólyom utcában közlekedett egy 59 éves komáromi nő személygépkocsijával 2016. november 9-én délután. Az utcában a szabad jelzésnél behajtott a vasúti átjáróba, ahol figyelmetlensége miatt a két sínpár közötti töltésre kanyarodott. A nő, észlelve hibáját, megpróbált kiállni a járművel, de ez nem sikerült. Időközben az átjáró jelzőberendezése tilosra váltott át, a Nagykanizsára közlekedő gyorsvonat pedig a személygépkocsinak ütközött. A baleset során személyi sérülés nem történt. A műszaki mentés ideje alatt a vasúti közlekedés másfél órán keresztül szünetelt.

Fotó: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

A rendőrök a nőt gyanúsítottként hallgatták ki a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény és a közérdekű üzem működésének megzavarása bűntett elkövetése miatt. A büntetőeljárást a Gárdonyi Rendőrkapitányság szakemberei befejezték, és vádemelési javaslattal éltek az illetékes ügyészség felé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!