Hírek

2017.06.30. 18:50

Kórház: pro és kontra

Az MSZP és a DK helyi képviselői szerint Csernavölgyi Istvánt, a kórház főigazgatóját fel kell menteni tisztségéből. Korábban megírtuk, a Fejér Megyei Szent György kórház új építésű műtőblokkja beázott.

Laci Patrícia

Az eset kapcsán tartott sajtótájékoztatót az MSZP és a DK tegnap, Földi Judit (DK), Horváth András (MSZP) és Márton Roland (MSZP) elmondták, arra kérték levélben Balog Zoltán minisztert, hogy mentsék fel tisztségéből a főigazgatót. Az esetre reagált Csernavölgyi István is.

Az ellenzéki képviselők úgy látják, hogy a beázással kapcsolatban a főigazgató felelőssége megkerülhetetlen. Márton Roland hangsúlyozta, az intézmény egy felelős vezetőt igényel.

A kórház felújításával kapcsolatban kifogásolták azt is az ellenzéki képviselők, hogy a kórház nem hozta nyilvánosságra a kivitelező cég nevét, illetve a vállalkozási szerződést, ezzel pedig véleményük szerint az intézmény a közösség nyilvánossághoz fűződő jogait sértette meg. Ezek mellett kérték az ügy teljes körű kivizsgálását.

Földi Judit elmondta, több beteg is felkereste őket a beázott műtők miatt, szerinte a gyógyuláshoz való feltételek sem adottak a kórházban, ezért felháborodását fejezte ki.

Felkerestük Csernavölgyi Istvánt, a kórház főigazgatóját, hogy reagáljon a sajtótájékoztatón elhangzottakra.

- Ez a sajtónyilatkozat a hangulatkeltést szolgálta. A balliberális kormányok legnagyobb áldozata az egészségügy volt: 2010 előtt pénzelvonások történtek, több ezer dolgozót tettek az utcára, s a kórházak 130 milliárdos adósságot halmoztak fel. 2010 óta 20 milliárdos nagyságrendű beruházás zajlik folyamatban, melynek egy része már megvalósult. Két egyetem oktató kórháza lettünk, járóbeteg ellátásban 250 ezerrel több, ügyeleti szinten pedig 25 ezerrel több beteget látunk el évente 2010-hez képest, természetesen ez nem azt jelenti, hogy nincsenek problémák - mondta Csernavölgyi István, aki hangsúlyozta, hogy ilyen fajta erkölcsi mélységet még nem tapasztalt, a gyógyító ember segíteni akar, s nem ártani.

Az igazgató megerősítette, hogy a kórház, mely állami fenntartású intézmény, perli a munkálatokat elvégző céget a kivitelezés során keletkezett építési problémák miatt, illetve azért, mert anyagi és erkölcsi kárt okozott a kórháznak és a betegellátásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!