Hírek

2016.09.20. 10:48

Macskákat faltak az éhező kutyák, több el is pusztult Polgárdin

Polgárdi – Megdöbbentő körülményeket tapasztaltak az állatvédők, rendőrök és az állatorvos is hétfőn éjszaka egy olyan udvaron Polgárdi Ipartelepen, ahol két hete éltek magukra hagyva, étlen-szomjan az állatok. Helyi civil állatvédők jelezték: nagy a baj!

S. Töttő Rita

A helyiek már nem bírták tovább tétlen azokat az állapotokat, amelyeket egy Polgárdi Ipartelepen uralkodó ingatlannál tapasztaltak. A szomszédok két hete nem látták a lakókat, akik kölyök és felnőtt állatokat, kutyákat, macskákat hagytak magukra étlen-szomjan az egyébként is elhanyagolt udvaron. 

Múlt hétvégére a kutyák közül az anyaállat és egy kölyök elpusztult, két cicát pedig az éhező ebek faltak fel – ezt már a Fema Állatmentő Egyesület vezetője, Bíró Zsolt mesélte a feol.hu-nak, aki maga ment társaival a helyszínre, hogy meggyőződjön az állapotokról. Az állatvédők a rendőrség segítségét kérték, akik látva a helyzet tarthatatlanságát, maradéktalan segítséget nyújtottak a helyzet felderítésében – hangsúlyozta az állatvédő, ahogy azt is: azt azonban, amit bent láttak, nem felejtik el.

Fotó: Fema


Az anyakutya tetemére hamar rábukkantak, talán ő pusztult el először, hiszen a kölykei számára nyilván biztosítani akarta az élelmet. Egy kölyök is a kegyetlenség áldozata lett, de a többi kiskutya és az apaállat is nagyon rossz állapotban volt már. Az udvaron kölyökcicák is éltek, közülük kettőt sajnos maguk a kutyák öltek meg, valószínűleg éhségükben – vázolta Bíró Zsolt, aki ezúton is nagyon reméli, hogy legalább a cicáknak sikerül ideiglenes vagy állandó gazdát találni, mert nincs már helyük, nem tudják hová tenni őket.



– Végtelenül cuki, kedves jószágok, megérdemlik a jobb életet – mondta. Az apakutyának és a kölyök ebeknek sikerült helyet találni, ők, amíg a nyomozás tart, bűnjelként vannak lefoglalva. Amint ezt feloldják, nekik is kereshetnek örökbefogadókat. A Székesfehérvári Rendőrkapitányság állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást, eddig ismeretlen tettes ellen. A helyiek azonban jól ismerik a két hete nem jelentkező tulajdonosokat, így van rá esély, hogy a felelősöket megtalálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!