Hírek

2015.05.26. 13:35

Orbán Viktor nem akar köztársasági elnök lenni, szívesen maradna miniszterelnök

Székesfehérváron jelentette be Orbán: nem kíván köztársasági elnök lenni, a miniszterelnökséget viszont szívesen vállalná.

Házi Péter

A Modern Városok szerződésének aláírását követően néhány újságírói kérdésre is volt lehetőség: - Ami a menekültügyet érinti, ha most ellágyulunk, ha most nem leszünk észnél és nem leszünk elég férfiasak és felelősségteljesek, akkor tíz év múlva nem fogunk ráismerni erre az országra - jelentette ki újságírói kérdésre válaszolva a miniszterelnök.

„Bizonyára Önök is láttak olyan nyugat-európai városokat, amelyek alig-alig emlékeztetnek a tíz évvel ezelőtti önmagukra. Ki kell tartanunk az álláspontunk mellett, hogy Magyarország csak annyit vállaljon, amennyire ereje van és minden döntést nekünk, magyaroknak kell meghoznunk, mert ezek a mi gyerekeink életét érintő döntések.” Arra a kérdésre, mi a véleménye arról a magyar sajtóban felbukkant hipotézisről, hogy Orbán Viktorból 2017-ben köztársasági elnök, Lázár János pedig kormányfőként folytathatja, a miniszterelnök kifejtette: nulla az alapja a pletykának.

„A köztársasági elnökség nem az a munka, amire engem az ország jól tudna használni. Az a poszt egy másfajta karaktert kíván, a nemzet egységét kifejezni nálam méltóbb személyeknek a dolga. Az én világom az, ami erőkifejtést és gyakran küzdelmet jelent.” A kormányfő jelezte, hogy ősszel Fidesz-kongresszus lesz, ahol a párt megválasztja azt az elnököt, aki felkészíti a Fideszt a következő választásra. Ezt a munkát szívesen vállalná.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!