Hírek

2014.09.21. 13:24

Reining „nyolcasok” a pátkai lovastoborzón

Pátka - A versenyek mellett másfajta öröm, amikor a gyerekeknek átadhatja tudását és tapasztalatait, s napról napra látja, hogy a lovas és lova együtt fejlődik. Elsődleges az összhang és a bizalom - hangsúlyozta Kis Réka.

V. Varga József

A pátkai Dányi Lúciát édesanyja, édesapja, nagymamája és nagynénje kísérte el szombati első versenyére. Veronika, István, Mária és Judit talán jobban izgult, mint a kislány. A western lovaglás három versenyszámát (trail, pleasure és horsemanship) a reining úgynevezett „nyolcas körei” követték.

Pátkai pillanatfelvétel - Kis Réka és lova, Smart Piroska

A reining tulajdonképpen díjlovaglás western stílusban, vágtában bemutatva - mesélték a lányok. A székesfehérvári Nagy Dorkának barátnője, Szabó Anna szurkolt. Megtudtuk, hogy Dorka a western és a reining híve, míg Anna inkább az angol stílusú lovaglással kacérkodik. A Red Horse Ranch Lovas Egyesület háziversennyel megspékelt lovastoborzó nyílt napot tartott szombaton a lovastanyán. Az utánpótlás korú lányok és legények a jövő évi rajtengedély vizsgájukra készültek, gyakoroltak, a felnőtt lovasok pedig amatőr kategóriában mérkőztek meg. Az ifjú tanítványok a start előtt edzőjükre, Kis Rékára figyelmeztek - sokat jelenthet még egy-egy utolsó tanács, néhány biztató szó. Rékáról tudni kell, hogy az augusztusi normandiai Lovas Világjátékok reining szakágában egyetlen magyar versenyzőként képviselte hazánkat, s ezen belül szűkebb pátriánkat, Fejér megyét, Székesfehérvárt és Pátkát is. Érdemes a mesterre figyelni!

Címkék#Pátka

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!