Hírek

2015.06.17. 15:57

Szabadon jár a tabajdi pálinkafőző gyilkosa - Továbbra sincs tettes

Felmentették azt a férfit, akit az öt éve megölt pálinkafőző családja magánvádas perbe fogott. Ha ő ártatlan, a gyilkos szabadon van.

Klecska Ernő

A tabajdi pálinkaház főzdevezetője 2012. január 13-án tűnt el munkahelyéről. A 47 éves újfehértói férfi holttestére később a vaskoronggal lefedett cefretartó aknában találták. A nyomozást az ügyészség később lezárta, a család azonban magánvádas perbe hívta a korábban meggyanúsított kollégát. Az illetőt a bíróság felmentette, a család az írásos ítéletre vár – tudta meg lapunk az áldozat fiától.

(fotó: archív)

– A család az írásos ítélet után dönt arról, mit lépjen – mondta el kérdésünkre Kazai Péter, az áldozat fia, aki apja eltűnésekor országos keresőakciót indított helyben és az interneten is.

Egy biztos, a főzőmestert valaki leszúrta. Akkor rögtön egy váli kollégáját gyanúsították meg, de a Fejér Megyei Főügyészség a nyomozást vele szemben tavaly év elején megszüntette, mivel annak adatai alapján nem volt megállapítható, hogy a bűncselekményt ő követte el.

Amint arról lapunk részletesen beszámolt: a pótmagánvádas perben többek között vegyész és DNS-szakértőt is meghallgattak, s a bíróság novemberben a helyszínre is kiszállt. Akkor többektől is elhangzott: csak az biztos, hogy az áldozatot 19 nappal később találták meg annál, hogy valaki leszúrta, majd a testet az aknába rejtette. A bíróság elé citált volt kolléga ügyvédje a perben többször is a rendőrség munkáját kritizálta.

A szakértők azt ugyan megállapították, hogy az áldozat halála előtt 2-3 órával nem evett semmit, de arra ők nem tudnak válaszolni, hogy mikor halt meg, s azt más orvosszakértői módszerekkel sem lehet megállapítani. A közel 3 százalékos szeszfőzdei maradékban úszó holttest testnedveiben közel 3 ezrelékes volt az alkoholszint – erősítette meg akkor a vegyész szakértő. Egy másik szakértő elmondta: a „vádlottól” származó DNS-t csak egy nyugtán találtak, de azt nem tudni, hogyan került oda.

Az áldozat családja, amelynek jogi képviselője Magyar György ügyvéd, a pótmagánvádat azért indította, mert szerintük az orvosi szakvélemény az ő álláspontjukat erősítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!