Hírek

2017.07.19. 18:45

Jövő héttől teljes hosszban dolgoznak a székesfehérvári Ligetsoron - Több épület nem lesz elérhető autóval augusztustól!

SZÉKESFEHÉRVÁR - Fontos mozzanat zajlott tegnap az egy ideje már lezárt Gaja-hídon: megkezdték a betonozási munkálatokat. A Ligetsoron is az ütemterv szerint zajlik a munka, augusztus közepétől több lesz a kellemetlenség.

Házi Péter

A felújítás, megerősítés alatt álló Gaja-hídon korábban leterített vashálóra tegnap terítették el a betont, ennek a száradási ideje két hét, ezt követően jöhet rá a műgyanta réteg, az újabb beton és majd az aszfaltréteg. Mint megtudtuk, az előre nem látható pluszmunkák miatt két-három nap csúszás várható augusztus 14-hez képest, amikortól az autók már használni tudják a hidat és a Palotai út ezen szakaszát. (Ezt követően a kopóréteg is rákerül majd az útra októberig.)

Közben a Ligetsor felújítása is zajlik, tartani tudják az ütemtervet. Jövő héttől a hotel és az általános iskola közötti részen is megkezdődnek a munkálatok, augusztus közepétől nagyjából egy hónapon át újabb kellemetlenségeket kell elviselniük a garzonház és a hotel között lakóknak: nem lehet majd autóval behajtani erre a területre.

A Gaja-híd felújítása egy fontos fázishoz érkezett
Fotó: Molnár Artúr

Augusztus közepétől nagyjából egy hónapig nem lehet majd autóval behajtani a Ligetsor garzonház felőli részére. Itt ugyanis már az új út megépítése kezdődik. Közel másfél hónap telt el a Ligetsor felújításának megkezdése óta. Azóta a lakók azt látják, "mindenféle csövek" állnak ki a földből, volt, aki azt gondolta, ezek lesznek az új vízvezetékek.

Nos, nem: ezek a vákuumszivattyúzáshoz kellenek, ugyanis nagyon magas a talajvíz: a csövekkel próbálják annak szintjét lejjebb vinni, hogy ki lehessen cserélni az út alatti közműveket.

Erre a szakaszra augusztus közepétől várhatóan egy hónapon át nem hajthatnak majd be az autók az útépítés miatt
Fotó: Molnár Artúr

Mint Szigli Istvántól, a körzet önkormányzati képviselőjétől megtudtuk, a garzonház és a hotel közötti szakaszon már elkészült az új szennyvízcsatorna.

A jövő héten pedig a Vörösmarty általános iskola irányában is megkezdődik az út felbontása és a közművek cseréje. Várhatóan augusztus közepétől elindul a garzonház és a hotel közötti szakaszon az útépítés, emiatt viszont teljes szélességében le lesz zárva ez a rész, ide a lakók autói sem hajthatnak be nagyjából egy hónapon át.

A Ligetsor a Szedreskert felől zsákutca lesz mindezek miatt. Így lehet ugyanis olyan ütemben haladni, hogy decembertől már valamilyen szinten használható legyen a Ligetsor.

Amíg pedig az iskola melletti új parkolók nem készülnek el, a buszvégállomás területén lehet parkolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!