Hírek

2015.05.17. 18:47

TeSzedd! - Szedték

Dunaújváros, Kisapostag, Perkáta - Az iskolánál padot festettek és a homokozót is rendbe rakták az apostagiak. Perkátán virágot ültettek, Dunaújvárosban is sok helyen takarítottak.

Munkatársainktól

Az interneten lehetett regisztrálni az 5. TeSzedd! elnevezésű társadalmi szemétszedési, környezet-tisztasági akcióra. Pénteken Dunaújvárosban a meghirdetett helyszíneken nem volt érdeklődő önkéntes. Félő volt, hogy szombaton megismétlődik ez az érdektelenség, mivel amúgy is sok rendezvény zajlott egy időben a városban. Részletek itt

Több helyszínen, így a belvárosi felső Duna-parton, a volt orosz laktanyánál, de a Kádár-völgyi arborétumnál is sokan szorgoskodtak környezetünk szebbé tételén.

Kisapostagon az önkormányzat szervezésében megvalósult akcióban két részre osztott csapat fogott hozzá a feladatoknak. A helyi nemeztőrök vezényletével 10-15 tagú különítmény - polgárőrökkel és civilekkel közösen -a Duna-parti Rakodó területét tisztították meg az eldobált szeméttől. A másik alakulat az iskola udvarában fogott a karbantartási munkálatoknak. Részletek itt.

Perkátán az akciót megelőzően virágosítottak, most pedig a kül- és belterületen szedték a szemetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!