Hírek

2014.07.25. 18:55

Visszaveszik a börgöndi repteret?

Székesfehérvár - Úgy tudjuk, többmilliárd forintra értékelte fel a független szakértő a börgöndi reptér és ipari park értékét. A város a feléért szeretne újra tulajdonba kerülni.

Házi Péter

A fehérvári testület zárt ülésen foglakozott a börgöndi reptér területének sorsával. Amiként a feol kérdésére az ülést követően Cser-Palkovics András elmondta, mivel a reptér nem épült meg határidőre, két út között választhat a város: az egyik a választott bírósági eljárás kötbérigénnyel és kártérítés követelésével, ám ez esetben az ingatlanok tulajdonjogát nem tudja visszaszerezni Székesfehérvár. A másik út pedig a megállapodás és a visszavásárlás, a közgyűlés ez utóbbi megoldás mellett foglalt állást. Üzleti titok miatt egyelőre nem nyilvános, mennyit is ér a terület és a reptér létesítésére engedélyt szerzett cég, ám úgy tudjuk, többmilliárd forintra értékelte azt egy független szakértő. Székesfehérvár polgármestere kérdésünkre hangsúlyozta, a becsült összeg nagyjából feléért szeretné megvenni az önkormányzat a területet, ehhez kormányzati segítséget is kérnek. A remények szerint augusztusban, de legkésőbb szeptember végéig eldől, mennyiért és mekkora segítséggel vásárolhatja vissza a város a területet. Amint azt a város polgármestere és az ellenzék részéről Márton Roland is hangsúlyozta, így egy olyan, háromszáz hektáros egybefüggő, ipari beruházásra alkalmas területhez jutna Székesfehérvár, amely alkalmas lehet akár egy nagy autóipari cég idetelepedésére is.

- Fehérvár húszmillió forinttal támogatja az Európai Bonsai Szövetség kongresszusának itteni megrendezését, ez az összeg számomra azért túlzás, mert például a város közbiztonsága számára fontos polgárőrség az elmúlt négy évben kapott ennyi segítséget összesen - tette hozzá Márton Roland.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!