Hírek

2015.07.01. 19:04

Zalán és Csongor mégis ovisok - Tiszteletbeli taggá fogadta a Meseliget a két sérült kisfiút

Velence - Szép és megható gesztust tett a Meseliget óvoda nevelői gárdája: pénzt gyűjtöttek, ezen kívül a két kis címzettet befogadták, tiszteletbeli ovisnak.

Kocsis Noémi

Szinte mindenki könnyezett, az újságírót is beleértve szerda reggel a Meseliget óvodában, ahol ugyan a nevelés nélküli értekezlet napján nem voltak ott a megszokott kis gyermekarcok, ám egyszer csak belépett két kisfiú, mindkettőjüket ölben hozta az édesanyja. Szomor Csongort és Szűcs Zalánt, bár nem lehetnek ovisok, maguk közé fogadta az óvoda közössége.

Talán nem kellenek nagy szavak annak érzékeltetéséhez, mekkora dolog egy halmozottan sérült gyermeknek és családjának, ha az épek közössége nem csak alkalmilag fordul felé, hanem – mint azt a velencei Meseliget óvoda gárdája tette – véglegesen és örökösen tagjai közé hívja. Tették ezt két olyan gyermekkel, akik sokszoros fogyatékosságuk miatt sosem járhattak, vagy járhatnának ép gyermekeknek jutó intézménybe, mert ott a fejlesztésük a legjobb szándék ellenére nem lenne megoldva.

A 9 éves Szűcs Zalán sorsát régóta figyelemmel kísérik az óvoda dolgozói, hiszen ikre, az egészségesen született Marci itt volt óvodás. A kamionos férj rendszeres távolléteiben a négy gyermekét gyakorlatilag maga nevelő édesanya, Mónika régóta gyűjt egy lépcsőjáráshoz használható, úgynevezett hernyótalpas közlekedő eszközre, amelyre csak ráerősítené a 18 kilós nagyfiú kocsiját, s máris nem lenne akadály a házukban lévő 22 lépcső, amelyet most még naponta tucatnyiszor is megtesz, karjában Zalánnal. A család kitartásának és a segítő emberek adományainak hála, az eszköz beszerzése mára elérhető közelségbe került, 400 ezer forint hiányzik még az összegből. Ehhez jelent majd támogatást a július 6-i, a Velence Ófalu katolikus templomában 18 órakor kezdődő jótékonysági koncert, három művésznő közreműködésével. S e szerkezet árába kerül az a 200 ezer forint is, melyet a Meseliget óvónői a szülők között meghirdetett süteményvásárokon gyűjtöttek be. Nem csak Zalánnak, de egy másik fiúcskának is.

A tündérien fürtös hajú kis Szomor Csongor egészségesen született kisbabaként kapott több, olyan súlyos kórházi fertőzést, melynek következtében ma tudattalanként kénytelen élni az életét. A kisfiú családja szintén nagyon küzd, a számukra készített honlapon licites gyűjtés is folyik Csongi gyógykezelésére. Anyukája, Éva azt mondja, kisfia a hangokra már reagál. A süteményekből elővarázsolódott pénz sokat jelent ebben a hosszú küzdelemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!