Jégkorong

2015.01.23. 21:07

Fehérvár AV19–Klagenfurt AC: Kovács Csaba a ráadásban döntött a KAC ellen

Székesfehérvár – Óriási csatában, a hosszabbításban elért góllal nyert az EBEL pénteki játéknapján a Fehérvár AV19 jégkorong-csapata.

Bobory Balázs

Ezért imádják a drukkerek ezt a csapatot!

A Fehérvár bődületesen fontos két pontot szerzett péntek este hazai jégen a Klagenfurt ellen, pedig a találkozó utolsó harmadában úgy tűnt, nem csak az ellenfél játékosai nem akarják, hogy nyerjen a Volán. Az Ördögök azonban bírták az ellenszelet is, és a végletekig izgalmas találkozó hosszabbításában a maguk javára döntötték el a találkozó sorsát.

Sokat nem unatkoztunk az első harmadban, elképesztő iramot ment mindkét együttes. Eleinte mintha a klagenfurtiak lettek volna veszélyesebbek, aztán szépen lassan átbillent a mérleg nyelve a fehérváriak felé, akik a 6. percben Frank Banham bombájával meg is szerezték a vezetést, 1-0. A hazaiak önbizalmának egyáltalán nem tett rosszat a gól, sőt, az Ördögök életveszélyes helyzeteket alakítottak ki Pekka Tuokkola kapuja előtt, ám még késett az újabb találat.

Egészen az első albás emberelőnyig, amelyet a 16. percben szép adogatás végén sikerült kihasználni, Kóger Dániel remek passzát Mike Boivin passzírozta a hálóba, 2-0. Mivel a másik oldalon Rajna Miklós hibátlan teljesítményt nyújtott, és a védekezésben sem voltak kihagyások, megérdemelten mentek vezetéssel a birtokukban pihenni a házigazdák.

A középső harmadban azért már akadt néhány rövidzárlat. Kiderült, a Klagenfurt egyáltalán nem rossz csapat, hiába szerepel eddig gyengén az alapszakaszban. A karintiaiak próbáltak nyomást gyakorolni a fehérváriakra, és Pither révén sikerült is szépíteniük a 29. percben, 2-1. Nem mondhatjuk, hogy a Volánnak nem volt lehetősége ebben a játékrészben, hogy legalább tartsa a távolságot ellenfelével szemben, de többször is a vendégkapu torkában akadt el korong, és nem sikerült a pakkot a gólvonal mögé tuszkolni. A színvonalra senki nem szólhatott egy rossz szót sem, izgalmas záró húsz percre volt kilátás.

Persze arra senki nem gondolt, hogy a heroikus küzdelembe némileg belenyúlnak a játékvezetők.

A hajrában sorra kapta az emberelőnyöket a Klagenfurt, főleg Benk András kisbüntetése volt véleményes, így a KAC szinte végig nyomott, ott állomásozott a hazai kapu előtt. A Volán egészen az 59. percig állta a sarat, ám Brandon Marino 2+2 perces kiállítása alatt Hundertpfund egyenlített, 2-2.

A lélektani előny a vendégekhez került, és úgy tűnt, erővel is jobban állnak az osztrákok. Azonban a fehérváriakat nem olyan fából faragták, hogy bármi megtörje őket, és küzdöttek, kapartak a hosszabbításban is. A megérdemelt jutalom megérkezett: a 64. percben: Kovács Csaba ugrott ki két védő közül és bevágta szólóját, a Volán győztes gólját, 3-2.

A meccs krónikájához sajnos Mike Boivin sérülése is hozzátartozik, a kanadai bekk a harmadik harmad elején maradt a jégen egy ütközés után, csak bízhatunk abban, hogy nem kell hosszú időt kihagynia.

Mivel a Bozen kikapott a Salzburgtól, a hatodik, felsőházat jelentő helyen álló Fehérvárnak három pont az előnye a hetedik olaszországi együttessel szemben.

Szombaton jöhet az újabb hazai csata, mégpedig 17.30-tól az Innsbruck ellen!

További eredmények: Villach–Linz 5-2, Ljubljana–Znojmo 2-5, Graz–Dornbirn 2-1, Vienna–Innsbruck 1-5.

Fehérvár AV19–Klagenfurt AC 3-2 (2-0, 0-1, 0-1, 1-0) – hosszabbítás után

Székesfehérvár, 3174 néző. Vezette: Dremelj, Erd, Hofstatter, Swette.

Fehérvár: RAJNA – Szirányi (1), WEHRS, KÓGER (2), SARAUER (2), BANHAM 1 – Varga A., Ejdepalm, Marino, BARTALIS (1), KOVÁCS CS. 1 – Boivin 1, Orbán, Benk, Sikorcin, Vincze – Reiter, Hetényi P., Magosi, Erdély, Németh. Vezetőedző: Rob Pallin.

Klagenfurt: TUOKKOLA – Siklenka, DESANTIS (1), Lundmark, Koch, Setzinger (1) – Furey, Reichel, Jacques (1), Pither 1, STRÖMBERG (1) – Vallant, Pöck, Kurath, Harand, Ban – Rodman, Hundertpfund 1. Vezetőedző: Doug Mason.

Kiállítások: 14, illetve 8 perc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!