Jégkorong

2015.10.11. 18:49

Végre vége a vesszőfutásnak

Ljubljana - Az EBEL 10. fordulójában a győzelmi kényszer terhe alatt vendégeskedett a Fehérvár AV19 jégkorong csapata az ugyancsak gyengélkedő Olimpija Ljubljana otthonában.

Ferencz Balázs

Olimpija Ljubljana - Fehérvár AV19
0-1 (0-0, 0-1, 0-0)

Ljubljana, 1400 néző.

Vezette: Gebei, Kellner (Németh, Plattner)

Olimpija: Roy - Reinthaler, Logar, Pesut, Kaspitz, Ropret Tavzelj, Scholz, Hebar, Music, Sotlar - Selan, Groznik, Pem, Chaput, Koblar - Cepon, Cvetek, Hocevar, Kalan, Hadzic. Vezetőedző: Fabian Dahlem.

Fehérvár AV19: Rajna (1) Szirányi, Wehrs 1(ee), Kovács Cs., Sarauer, Nagy G. Martinelli, Varga, Connolly, Francis, Sárpátki (1) Orbán, Szaller, Benk, Sikorcin, Vincze Szabó K., Sille, Kocsis. Vezetőedző: Rob Pallin.

Az Erste Bank Eishockey Liga 10. fordulójára úgy alakult, hogy a Fehérvár AV19 és az Olimpija Ljubljana alsóházi rangadót kénytelen vívni, hiszen mindkét gárda rosszul kezdte a szezont. Az Olimpija gyengébben tette ezt, így Rob Pallin együttese valamivel optimistábban korcsolyázhatott jégre a Hala Tivoliban. Nem csupán a két csapat egymás elleni idei első meccsén kivívott győzelem adhatott alapot a bizakodásra, hanem az az örvendetes tény is, hogy most már nem csupán fogyatkoznak a kék-fehérek, hanem gyarapodnak is: a vállsérüléséből felépülő Andrew Sarauer ismét csatlakozhatott a társakhoz. Becze és Kóger, az Innsbruckban megsérült két hokis azonban csak a lelátóról izgulhatott, és könnyebbülhetett meg az első harmad két szlovén kapuvasa után.

Kevin Wehrs góljával nyert a Fehérvár AV19 Ljubljanában
Fotó: Molnár Artúr

A második játékrészt a Volán kezdte aktívabban, Sarauer tesztelte Roy kapust. A periódusban nagyot küzdöttek a felek, s a fehérváriak álltak közelebb a gólszerzéshez. Jött is a találat, a 39. percben Wehrs emelte a korongot emberelőnyben az Olimpija kapujába, 0-1. A hajrában Nagy Gergő korongját látta bent szinte mindenki, majd Rajnának kellett hárítania egy szlovén ziccert. Az utolsó harmadban mindkét oldalon adódott gólszerzési lehetőség, de Rajna Miki és Roy is brillíroztak a ketrec előtt. A fehérváriak egygólos sikerükkel megszakították a hat mérkőzés óta tartó rossz sorozatukat. Az EBEL áttér a a sűrű meccsritmusra, a Volán kedden este a Klagenfurt alakulatát fogadja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!