Kézilabda

2015.08.28. 16:55

A súlyos sérülés után visszatért Herr Anita várja a jövő szerdai szezonkezdést

Székesfehérvár - Az Achilles-ín szakadás miatti hosszú kihagyást követően áprilisban, a rájátszásban visszatért balkezes átlövő, Herr Anita egy jobb formába lendül.

Horog László

A balkezes átlövő a múlt hétvégi, váci torna gólkirálya lett, a felkészülést záró, Hypo elleni meccseken is remekelt.

- A csapat második lett Vácon, a Siófokot és a házigazdákat legyőztük, a Dunaújvárostól egygólos vereséget szenvedtünk - mondja Herr Anita. - Kiélezett, szoros meccs volt, végül a megyei rivális nyert. Hasznos volt a torna, mint ahogy előzőleg a zilahi és az újvárosi erőpróba is. Előbbit megnyertük, utóbbi seregszemlén a harmadik helyen zártuk, tehát nem lehet ránk panasz. Vácon nem számoltam a góljaimat, a címnek nem tulajdonítok különösebb jelentőséget, bár annak természetesen örülök, hogy a rangos tornán én találtam be legtöbbször. Színvonalas, jól szervezett volt az erőpróba, nívós ellenfelekkel találkoztunk. Ilyen összecsapások kellenek ahhoz, hogy megfelelően felkészüljünk a Győri Audi ETO elleni, szerdán, 18 órakor következő, hazai szezonnyitóra. Nyilvánvaló, hogy nem mi számítunk esélyesnek, de mindent meg fogunk tenni, hogy megnehezítsük a kontinens egyik legerősebb együttesének dolgát.

A jobbátlövő, Herr Anita magabiztosan lövöldöz a mérkőzéseken

- Miután az ETO-ban lett ismert játékos, kettőzött erővel készül a derbire?

- Nincsenek bennem különleges érzések, BL-döntőt vívtam győri színekben, de ez nem most volt. A testvéremnek vélhetően más jelent a találkozó, ugyanis ő a nyáron érkezett a Kisalföldről, korábban csak a zöld-fehéreknek szerepelt és nyert kétszer Bajnokok Ligáját. De az ő karrierjében is új fejezet kezdődött a nyáron, talán mondanom sem kell, örülök, hogy ismét egy csapatban játszhatunk.

- Erdélyben, Zilahon Orsi lett a legjobb kapus, Vácon pedig ön a gólkirálynő. Tehát jól megy a családnak.

- Ebből a megközelítésből igen, azonban a testvérem lázas megbetegedés miatt a múlt háten ágynak dőlt, nem is edzett, ezért kérdés, milyen állapotban lesz szerdán. Ami külön balszerencse, hogy egy hete Sikepi Flóra az ujját törte edzésen, a Hypo elleni második meccsen pedig Szendrey Viki szenvedett porcsérülést. Tehát a Győr ellen Orsinak kell egyedül megoldania a feladatot. Annak nagyon örülök, hogy Kazai Anita a Hypo ellen végre visszatért. Várjuk vissza a térdével műtött Tilinger Tamarát is. Az irányító-átlövő Tápai Szabina egyre inkább felveszi a ritmust, erősségünk lesz, valamint a nemrég igazolt szerb átlövő Biljana Bandelier is. A kapusok sérüléseit leszámítva a hangulat jó, együtt van a társaság. Közös programokat is szervezünk, pár napja közösen bicikliztünk Agárdra, más kérdés, hogy végül autókkal tértünk vissza, ugyanis akkora esőt kaptunk a nyakunkba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!