Kosárlabda

2014.12.18. 18:25

Nívós kosárlabda torna az ünnepek között

Székesfehérvár - December végén nagyszabású, U16-os válogatott torna házigazdája a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia.

Horog László

A kosaras sajtótájékoztató szereplői. Balról Matus Gábor, Mészáros Attila, Dávid Kornél, Mészáros Lajos, Kiss Norbert
Fotó: Horog László

A két ünnep között, december 27-től 30-ig nívós erőpróba, az Olimpiai Reménységek Tornájának házigazdája a koronázó város. A Vodafone Sportcentrumban nyolc ország, 16 éven aluli, fiú válogatottjai viaskodnak az Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége, a Magyar Olimpiai Bizottság, valamint a Dávid Kornél Akadémia közös rendezvényén.

- Nagy öröm, hogy rendkívül rangos esemény házigazdája lehet a városunk. Az ünnepek alatt is bővelkedünk sporteseményekben, a kosaras torna mellett további két, jelentős rendezvényre kerül sor Fehérváron. Bízom abban, hogy nagyon sokan megnézik az U16-os, kosaras válogatottat is - mondta Mészáros Attila, Székesfehérvár sportot felügyelő alpolgármestere.

Kiss Norbert helyettes-államtitkár kiemelte, miután hazánk vélhetően harcba száll a 2024-es, nyári olimpia rendezéséért, nem kizárt, hogy a mostani seregszemlén pályára lépő tehetségek akár a házigazda ország képviseletében részt vehetnek a tíz év múlva esedékes játékokon. Persze, ez még távoli, a december végi torna viszont közeli. Szükség van ilyen rendezvényekre, ahol fiataljaink megmutathatják magukat.

Mészáros Lajos, a honi szövetség utántpótlás, szakmai koordinátora elmondta, az MKOSZ azért Fehérvárt, a DKKA-t kérte fel házigazdának, mert túl azon, hogy itt komoly hagyományai vannak a sportágnak, minden feltétel adott a sikeres rendezéshez.

Dávid Kornél megjegyezte, az egyre sikeresebb utánpótlás nevelés miatt is fontos, hogy ismét rangos eseményre kerül sor Székesfehérváron.

- Nekem nem adatott meg, hogy olimpián szerepeljek, az ezen tornán szereplő fiataloknak talán lehetőségük lesz rá. Az ilyen erőpróbák közelebb vihetnek ehhez..

A versenyigazgató, Matus Gábor hozátette, a seregszemle a Visegrádi országok U16-os gárdáinak erőpróbájaként indult, a mezőny ezúttal bővül nyolcasra. A mieinken kívül Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Szlovénia, Ausztria, Románia és Szerbia nevezett. A belépés ingyenes.

 

Címkék#kosárlabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!