Kosárlabda

2015.12.11. 20:40

Utolsó hazai meccsén nagy vereséget mért a Fehérvár a Falcora

Székesfehérvár - A férfi kosárlabda NB I 11. fordulójában a TLI Alba a vártnál sokkal nagyobb különbséggel nyerte meg a Falco KC elleni rangadót.

Káldor András

Bár az első pontokat Zarko Comagic szerezte a vendégeknek, ezt követően magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a Fehérvár, és pillanatok alatt tízpontos előnyt kovácsolt (13-3). Ehhez hozzájárult az is, hogy rendkívül pontatlanul dobott a Falco, amely Reinar Hallik révén az 5. percben két triplával próbált közelebb férkőzni. Ezek a pontok meghozták viszont a sikeresebb dobásokat, feljöttek egy kosárra, de az Alba ezt egyből lereagálta, és elsősorban Lóránt Péter pontjainak köszönhetően visszaállt a tízpontos különbség. A második tíz perc is úgy indult, ahogy legmerészebb álmaikban gondolta Dzunic Braniszlav, csapata 18 ponttal vezetett a 14. percben Ryan Pearson duplája után. A Falco érthetően a kinti dobásokat erőltette, de Váradi Benedek két hármasa sem sokat számított, mert ezekre volt bőven válasza az Albának. Így a 16. percben Simon Balázs duplája már az ötvenedik hazai pontot jelentette. A hátralevő időben sem változott túlságosan sokat a játék képe, és a fehérváriak rendkívül magabiztos, 25 pontos előnnyel mehettek a nagyszünetre. A pihenőt követően a szombathelyiek tűntek frissebbnek, ötöt ledolgoztak hátrányukból, ám ez tiszavirág életűnek bizonyult. Egyrészt szorosan, és nagyon zártan védekezett az Alba, másrészt igyekezett kizárni a vendégek kinti dobásait. Igaz ez nem mindig jött össze, mert Váradit nehezen tudták megakadályozni ebben, és ő élni is tudott vele, nem véletlen, hogy hét hármast szórt összesen. Ettől függetlenül tartotta az első félidőben megszerzett előnyét a Fehérvár, sőt, a 27. perc végére Luka Markovics hármasa után már harminc volt a differencia a csapatok között. A záró tíz perc már az örömjáték volt hazai részről, míg a vendégek próbáltak kozmetikázni az eredményen, de Markovics gyorsan lehűtötte a kedélyeket, megszerezve csapata századik pontját. A végére csupán annyi izgalom maradt, hogy vajon meglesz-e a kék-fehérek százhuszadik pontja. Supola Zoltán megszerezte! A végig rendkívül motiváltan játszó Alba ilyen különbséggel is teljesen megérdemelten győzött. (120-84).

- A mérkőzés elején úgy játszottunk, ahogyan mindig kellene. Sikerült a festéket jól lezárni a Falco ellen, ebből eredt a fölényünk. Nem engedtük érvényesülni az ellenfelet. Ilyen sima győzelem után gratulálnom kell a játékosaimnak, odatették magukat, külön öröm, hogy huszonöt gólpasszt osztottunk ki, ebben a szezonban először - nyilatkozta elégedetten Dzunics Braniszlav vezető-edző a mérkőzés után.

TLI Alba Fehérvár-Falco Trend Optika KC 120-84 (28-13, 35-25, 28-17, 29-29)

Székesfehérvár, 1800 néző, V: Cziffra, Török, Minár

Fehérvár: Chery 4, Supola 12/6, MYLES 25/15, Spurlock 13/3, LÓRÁNT 20. Csere: PEARSON 16, CSORVÁSI 12, SIMON B. 9/6, Markovics 9/9, Filipovics. Vezetőedző: Dzunic Braniszlav

Falco KC: Rundles 12/6, Butorac 6/6, VÁRADI 27/21, Comagic 7/3, Wright 6. Csere: Bognár K. 7, Bazsó 2, Hallik 12/6, Simon K. 2, Hódi, Bagó 3, Kovács B. Vezetőedző: Kálmán László

Az eredmény alakulása: 8. p: 17-11. 12. p.: 33-17. . 18. p.: 59-35. 22. p.: 65-43. 28. p.: 83-50. . 38. p.: 112-79.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!