Perkáta

2015.09.06. 19:44

Mulattak a táncosok a település utcáin, a kisbíró vezetésvel vonult a szüreti menet

Perkáta - Az időjárás és a nagy esőzés egy kicsit átrajzolta a perkátai szüreti felvonulás és bál programját a hétvégén.

Bogó Anikó

A sorrend fordított lett: bállal kezdődött a szüreti mulatság szombaton. A Perkátai Roma Nemzetiségi Önkormányzat műsorral alapozta meg a báli hangulatot: Bangó Margit Kossuth-díjas művésznő koncertjére megtelt a perkátai Faluház és környéke. Aztán a helyi zenészek egész hajnalig szórakoztatták a vendégeket.

Csikósokat is köszönthetettek... Balról a második Oláh István
Fotó: Bogó Anikó


A helyi táncsosok csoportja - Albertné Nikolett guggol elöl

A szüreti felvonulás viszont nem szombaton volt, hanem vasárnap délutánra áttették a rossz idő miatt. Az időpontváltoztatás híre elterjedt a környéken is, így a helyiek mellett ismét más települések lovasait is köszönthették a felvonulók. (A hétvégén Seregélyesen szerveznek hasonló szüreti rendezvényt, ahová szintén várják a környékbeli lovasokat.) A felvonulók négy megállóban vidám tánccal, ostor csattogtatással szórakoztatták a perkátaiakat, majd a sportház előtt vacsorával zárult a program.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!