Ráckeresztúr

2017.02.14. 10:45

Farsangi mulatság Ráckeresztúron

A Ráckeresztúri Római Katolikus Egyházközség idén is megrendezte hagyományos jótékonysági farsangi délutánját. Mint minden alkalommal, a cél most is nemes: közösségi teret szeretnének kialakítani a templomkertben, a plébánia épülete mellett.

Gajdó Ágnes

Maskarába bújni, álruhát ölteni jó. Tudják ezt a gyerekek, de a gyermeklelkű felnőttek is. Évek óta rendeznek jó hangulatú farsangi mulatságot a ráckeresztúri egyházközség tagjai, s a vidám délután idén sem múlt el jelmezes felvonulás, játék és tombola nélkül. A büfében finomabbnál finomabb szendvicsek, sütemények sorakoztak, s zamatos forralt borral is koccinthattak a vendégek.

Pátkai István, az egyházközség világi elnöke és dr. Hankovszky Béla, Jácint atya köszöntötte a megjelenteket, s felhívták a figyelmet a terveket és az eddig elvégzett munkát megörökítő képes összeállításra. A tablókon jól látszott, mennyi mindent sikerült már az elmúlt években adományokból és nyertes pályázatok segítségével megvalósítani. Felújították a plébániát, közösségi helyiségeket alakítottak ki, kicserélték a nyílászárókat, kandallókat építettek, az udvaron álló régi épületeket elbontották. Tavaly nyáron megtörtént az alapozás és a tervezett ifjúsági ház ünnepélyes alapkőletétele is.

 

A farsang persze elsősorban a vidámságról, a nevetésről, az ötletes, csillogó jelmezekről szólt, s a mulatság idén is igen jól sikerült. A rendezvényen a helyi önkormányzat, az általános iskola, a civil szervezetek, valamit a martonvásári és a tordasi egyházközség is képviseltette magát. Fellépett a Darázsderék Nyugdíjas Táncegyesület, a Mákvirág Tánccsoport Egyesület és a százhalombattai Forrás Néptáncegyüttes négy táncosa. A gyerekek talán a jelmezes felvonulást várták leginkább. Sok kis hercegnő, tündér, bohóc, katona, rendőr, keresztes lovag mutatta meg magát, de szerepelt a maszkabálon katicabogár, nindzsa, rocksztár, Zorro, angyalka, kisdobos, sőt még naprendszer és Kleopátra királynő is.

Árverésre bocsátották Herkli Istvánné papírfonatokból és selyemből készített rózsacsokrát, valamint a Gajdó Gábor faragta cseresznyefa malacperselyt. Mindkét tárgyra az önkormányzattól érkezett a legmagasabb licit, huszonöt-huszonötezer forintért keltek el. Az est tombolahúzással ért véget, amelynek bevételét ugyancsak jótékony célra fordítják. Ha minden jól megy, néhány éven belül felépülhet az ifjúsági ház, amelyet kicsik és nagyok egyaránt birtokba vehetnek majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!