2018.11.10. 15:55
Sütőtökből lekvárt? Nem botorság, még a süteményeit is megtöltheti vele
A lekvárhoz először három kilogramm sütőtököt és egy kilogramm megtisztított, kockára felvágott almát felteszünk 2,5 deciliter vízben főni.
Többen is sütőtöklekvárral töltötték meg linzereiket Soponyán
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap
Amikor mindez megfőtt, az alapot botmixerrel elegyítjük, majd a tök és az alma édességétől függően cukrot adunk a léhez.
Ha kellően édeskés, a cukorból elég fél kilogramm. Mindehhez egy kávéskanál fahéj és két citrom leve kerül még. Ezeket elkeverjük, igény szerint tartósítószert adunk hozzá, valamint dzsemfixet, ehhez a mennyiséghez három adagot.
Az elkészült elegyet üvegekbe töltjük, lefordítjuk, hogy ne kapjon levegőt, majd vissza, és mehet a spájzba. Ha tartósítani szeretnénk, a tetejére tegyünk egy kávéskanálnyi szalicilt – osztotta meg velünk receptjét Óber Istvánné, aki második alkalommal készítette el a sütőtöklekvárt. Mint kiemelte, a fahéj és citrom erősen ajánlott bele!