Rendőrségi

2016.05.27. 07:06

Ittas férfi támadt a mentősre

Székesfehérváron, a Királysorra kértek rendőri segítséget csütörtökön a hajnali órákban egy közlekedési balesethez.

S. Töttő Rita

A rendelkezésre álló adatok alapján a Géza utca irányából a Királysoron közlekedő BMW típusú személygépjármű vezetője a balra ívelő kanyarban, nem az út vonalvezetésének megfelelően választotta meg autója sebességét, ezért a jármű megcsúszott és a jobb oldalon az út mellett szabályosan parkoló négy járműnek ütközött. A baleset következtében a sofőr megsérült. A baleset bekövetkezésének körülményeit a Székesfehérvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja.

Székesfehérváron, a Budai útra kértek rendőri segítséget csütörtök este az Országos Mentőszolgálat munkatársai egy agresszívan viselkedő személyhez. Az ittas férfit miután beültették a mentőautóba, indulás előtt a biztonsági övvel próbálták bekötni, mikor az egyik neki segítő mentősre támadt. A helyszínre érkező rendőrök a férfit biztonsági intézkedés keretében egészségügyi intézetbe szállították. Az ügyben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetése miatt indult büntetőeljárás.

Bár a mentőst megviselték a történtek, folytathatta éjszaka a munkáját. Pápai Imre megyei vezető mentőtiszt elárulta: a kollégán máig látszanak az agresszív beteg által okozott nyomok a nyakán, véraláfutások, ujjnyomok vannak rajta.
- Hasonló eseteknek nem lenne szabad megtörténniük - hangsúlyozta a mentőtiszt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!