Rendőrségi

2015.10.12. 19:09

Pár milliméteren múlt az élete egy móri söröző pultosának

Mór – Csak pár milliméteren múlt annak a pultosnak az élete, aki az egyik móri sörözőből próbált kitessékelni egy dohányzó vendéget.

Laci Patrícia

Verekedés és rongálás történt az egyik móri sörözőben október 11-én éjjel. A rendőrség közleménye szerint az történt, hogy az egyik vendég nem akarta eloltani a cigarettáját, ezért a barátaival a pultosra és több vendégre is rátámadtak.

Felkerestük a sörözőt annak reményében, hogy megtudjuk mi is történt pontosan aznap éjjel. A neve elhallgatását kérő pultos elmesélte lapunknak, hogyan torkollott egy ártalmatlan felszólítás véres verekedésbe:

- Minden azzal kezdődött, hogy a barátnőm - aki éppen az egyik pultos volt - megérezte a cigaretta füstöt, ezért megkerestük, ki gyújtott rá. Hátramentünk, és láttuk, hogy egy illető cigarettázott. A barátnőm felszólította, hogy ballagjon ki a cigarettával, de ezt a férfi nem vette figyelembe, elfordult, s szívta tovább a szálat.

A férfi többszöri felszólítás után sem reagált semmit, ebből lett elege a pultosnak:

- Fogtam a grabancát, kivittem, s meglöktem. Ezután feltűntek a férfi haverjai, akik megkérdezték, hogy mégis melyikünk tette ki a barátjuk szűrét a sörözőből. Erre azt mondtam: Én voltam, mert dohányzott. Ezután összeverekedtünk. Kétszer megütöttek, majd valaki egy üveggel vágott fejbe, s a szilánk a nyakamat érte.

A pultos nyolc napon belüli sérülést szenvedett, de az orvos azt mondta neki, ha pár milliméterrel arrébb megy a vágás, akkor most nem beszélgetne.

Hatalmas szerencséje volt a pultosnak, ugyanis az üvegszilánk könnyedén megsérthette volna akár a nyaki ütőerét is
Fotó: Koppán Viktor

A vandálok másokat is megtámadtak:

- Letépték a lámpát, azzal ütötték az embereket. Valakit a pult előtt rugdostak meg. Egy srácot térkővel is eltaláltak. Ezután a csapat távozott, a rendőrök közben kiérkeztek, s elfogták őket a közeli bevásárlóközpont előtt.

A söröző nevük elhallgatását kérő tulajdonosai szerint ilyen eset még nem történt náluk:

- Még nem kerültünk ilyen helyzetbe. Sajnos az ilyen illetőket nem tudjuk kiszűrni. Ez bárhol előfordulhat.

A tulajdonosok szerint nem nagy a kár, körülbelül 50 ezer forintról van szó, de hatalmas volt a forgalomkiesés, mert általában hajnali 4-5 óráig nyitva szoktak lenni, viszont az incidens miatt korábban be kellett zárniuk.

A Móri Rendőrkapitányság garázdaság miatt folytat büntetőeljárást a négy ózdi lakossal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!