Sport

2010.03.25. 03:29

Hokiakadémia létesülhet Fehérváron

Székesfehérvár - A szerda az imáé és a csendes emlékezésé volt ifjabb Ocskay Gábor halálának évfordulóján, a mai nap pedig a méltóságteljes ünnepé lehet a Sapa Fehérvár AV19 jégkorong-szakosztályának házatáján.

Bobory Balázs

 

Hiszen minden bizonnyal ma este ismét a Sapa Fehérvár játékosainak nyakába akasztják az ob I legjobbjainak járó aranyérmet, Jarmo Tolvanen együttese 3-0-ra vezet a négy nyert mérkőzésig tartó sorozatban a DAB ellen, és egy lépésre van a végső sikertől.

- Nem gondolunk az ünneplésre, ez a playoff, még mindig minden megtörténhet. A harmadik meccsen a támadójátékunk ismét kifejezetten jó volt, a védekezésben azonban akadtak kihagyásuk, ezeket kell kiküszöbölnünk a csütörtöki mérkőzésre - mondta a finn mester.

Hasonlóan nyilatkozott a másik oldalon J. P. MacCallum vezetőedző is, csak éppen saját csapatának teljesítményéről esett szó.

- A saját kapunk előtt nagyon határozatlanok voltunk, így kilenc gólt kaptunk, ami rendkívül sok. A fehérváriak ismét megmutatták, hogy magasabb színvonalat képviselnek, mint mi - így a kanadai szakember.

Amióta a Sapa visszatért az ob I-be, feltűnő és az egész magyar jégkorong számára örvendetes, hogy a kék-fehérek fiatal sora, a Sofron-Nagy Gergő-Kóger trió mennyivel gyorsabb, erősebb és hatékonyabb kortársaiknál. Rengeteget fejlődtek, mióta az EBEL-ben szerepelnek, és ennek hosszú távon a válogatott látja hasznát.

- Bízom benne, hogy Ljubljanában is együtt maradunk így hárman, és bizonyítunk a Divízió I-es vb-n. Nagy öröm, hogy az EBEL-ben minden lehetőségünk adott a fejlődésre. Persze nagyon sokszor nem dolgozik úgy az agyunk, ahogy kellene, de remélem az évek során kellő rutinnal vérteződünk fel - mondta Nagy Gergő.

- Megpróbálunk iramot diktálni, sokat korizni és ütközni, az EBEL-ben ehhez szoktunk hozzá. Már a Titánoknál is együtt játszottunk, jól megértjük egymást a jégen. A junior aranyérem már megvan, a titkos álmom, hogy triplázzak ebben a szezonban. Ezért még csütörtök este kell sokat tenni a DAB elleni negyedik meccsen, illetve áprilisban még sokkal többet, a ljubljanai vb-n - tette hozzá Kóger Dani. Bízzunk álmai megvalósulásában...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!