Sport

2014.11.03. 14:50

Nyírségi OB: Nyolc arany-, egy ezüst-, és három bronzérem jutott Fejérnek

Székesfehérvár - Sikeres versenyen vannak túl a székesfehérvári központú IFK Magyar Kyokushin Szervezet, és a kincsesbányai Pataki Team fiatal karatékái: Nyíradonyban a Magyar Karate Szakszövetség által kiírt utánpótlás kyokushin magyar bajnokságon taroltak.

Matók János

A magyar bajnokság rendezési jogát, mely mint neve is mutatja, a diákolimpia mellett a legrangosabb rendezvény az utánpótlás korú sportolók számára, ez évben Nyíradony városa nyerte el, ahol a Senpai Tokai Norbert által nagyon magas színvonalon megrendezett viadalon mérhette össze tudását, a több mint 400 résztvevő, formagyakorlat, knock-down és testvédős küzdelem versenyszámokban. A versenyre csaknem az összes magyarországi full-contact karatét gyakorló szervezet elküldte legjobbjait, hogy harcba szálljanak a bajnoki címekért.

A Vértesi Tömegsport Egyesület harcosai, elől, középen Nagy Nikolett a kétszeres bajnok. Fotó: VTSE

Az IFK Magyar Kyokushin Szervezetet ezúttal két bíró, Sensei Mátó Katalin és Sensei Bőke Béla, valamint a Vértesi Tömegsport Egyesület (VTSE) 7 versenyzője képviselte, akik egyben a szervezet bulgáriai Európa-bajnokságra utazó keretének a tagjai is.

Pataki Zsófia (balra) és Pataki Viktória is magyar bajnok lett. Fotó: Pataki Team

A Dezső Kata által vezetett csapat tagjai, mint ahogy azt tőlük megszokhattuk, ezúttal sem vallottak szégyent. Heten összesen 8 érmet szereztek, mivel Nagy Nikolett a knock-down küzdelem mellett testvédős szabályrendszerben is rajthoz állt, és kitűnő teljesítményt nyújtva mindkét versenyszámot megnyerte. Mégsem ő lett a nap hőse, mert ezt a címet Kreitl Kitti érdemelte ki. Az alig 47 kg súlyú kislány eggyel magasabb súlycsoportban, a nála mintegy tíz kilogrammal nehezebbek között volt kénytelen indulni, és óriási küzdelemben itt is diadalmaskodni tudott. A győzelemhez vezető útja a shinkyokushin szervezet egyik legnagyobb ifjú tehetségén keresztül vitt, akit nagyon szoros küzdelemben (hosszabbítás után, súlykülönbséggel) utasított maga mögé.

Kreitl Viktória is első lett. Fotó: VTSE

De a csapat többi tagja is megérdemli a dicséretet, mert nagyszerű küzdőszellemről tettek tanúbizonyságot és fiatal korukat meghazudtoló figyelemmel és fegyelemmel teljesítették az eléjük kitűzött célfeladatokat. Ezek a feladatok pedig nem voltak könnyűek, hiszen a minél jobb helyezések megszerzése mellett, a tanult technikai és taktikai elemek versenyszituációban való kipróbálása és az önálló munka is szerepelt közöttük.

Eredmények, knock-down küzdelem, utánpótlás magyar bajnok: Farkas Ágnes, serdülő lány -40 kg, Kreitl Kitti, ifi lány -60 kg, Nagy Nikolett, ifi lány +60 kg, Kreitl Viktória junior lány -65 kg. Ezüst-érem: Herczog Ádám, serdülő férfi +65 kg.

Bronzérem: Nagy Natália, serdülő lány -55 kg, Dezső Kata, ifi lány -60 kg.

A testvédős szabályrendszerben, utánpótlás magyar bajnok: Nagy Nikolett, ifi lány +60 kilogramm.

A bajnokságon a kincsesbányai Pataki-Team versenyzői közül Pataki Viktória tovább folytatta sikeres szereplését. Serdülő lány kategóriában, dinamikus, szép formagyakorlatokat bemutatva megvédte tavalyi elsőségét, így az első helyen végzett. Küzdelem kategóriában az előző versenyek hibáit kijavítva, a taktikai utasításokat fegyelmezetten betartva menetelt a döntőig, ahol riválisa nem bírta erős testütéseit, és combrúgásait. Viktória kihasználta adottságait, és pontos, gyors fejrúgások után megérdemelten nyert, aznap immár a második alkalommal, és újra első lett.

Pataki Zsófia gyerek I. kategóriában folytatva sikeres őszi szereplését. Továbbra is remek formát mutatva megvédte tavalyi elsőbbségét. Senki nem állta kemény ütéseit és rúgásait, így megérdemelten állt a dobogó legfelső fokán. Formagyakorlatban Zsófinak ezúttal meg kellett elégednie a bronzéremmel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!