Sport

2017.07.14. 18:45

A fővárosban kezd a Puskás Akadémia FC

FELCSÚT Vasárnap 17 órától a Ferencváros otthonában kezdi meg szereplését a labdarúgó OTP Bank Liga NB I-ben a frissen feljutott Puskás Akadémia FC.

Szupkai Gábor

Pintér Attila együttese rögtön egy nehezebb feladattal nyitja meg a klub újabb első osztályú szezonját. A sorsolás előtt talán nem erről a kezdésről álmodtak Felcsúton, ám rögtön lemérheti mindenki, mire képes az újjáalakult és jelentősen megerősödött Puskás AFC. Erre pedig kiváló lehetőséget biztosít a Ferencváros elleni szezonkezdet a Groupama Arénában. Merthogy többen is meglepetéscsapatként számolnak a Fejér megyei alakulattal, amely már eddig is igencsak kinyitotta a pénztárcáját és komoly mennyiségű - és ami még ennél is fontosabb: több, igencsak minőségi - labdarúgóval bővítette keretét. Többek közt Újpestről sikerült elcsábítani a középpályás Balogh Balázst, aki az olasz Empolit és Leccét érintve került a lilákhoz, ahol a legutóbbi szezonban 26 mérkőzésen négy gólt szerzett és hat gólpasszt osztott ki.

Szintén a Megyeri útról érkezett a belga védő, Jonathan Heris, aki a volt MTK-s Poór Patrikkal azon lesz, hogy minél kevesebb gólt kapjon a Puskás Akadémia.

Nagy lesz a verseny a csapatba kerülésért, Márkvárt Dávidra nagy feladat hárul Fotó: puskasakademia.hu

Az ebben a napokban igazolt horvát jobbhátvéd Ivor Horvat szintén tevékenyen részt vehet, akinek az ugyancsak nyáron a Vasastól érkezett Osváth Attilával kell majd megküzdenie a kezdőbe kerülésért.

A középpályán a kameruni Patrick Mevoungou már máshol is dolgozott Pintér Attilával, a széleken pedig Szécsi Márk és a mezőkövesdiek tavalyi házi gólkirálya, a villámléptű Molnár Gábor keserítheti meg a szezonban az ellenfelek életét.

A támadószekcióba Ulysse Diallo és Radó András érkeztek. Mindketten megfordultak a hétvégi ellenfél Ferencváros csapatában, ám nem egyidőben viselték a zöldek mezét. Most Felcsúton azonban végre azonos öltözetben rohamozhatnak, elsőként éppen volt csapatuk ellen.

Hogy az érkezők közül kik kezdenek Thomas Dollék ellen, azt még nem tudhatjuk, de nem lesz könnyű dolguk a hazai pálya ellenére sem a hétközben Európa Liga-meccset játszó fővárosiaknak.

Érkezők: Balogh Balázs (Újpest), Ulysse Diallo (mali, Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Jonathan Heris (belga, Újpest), Madarász Márk (Gyirmót FC Győr, szabadon igazolhatóként), Patrick Mevoungou (kameruni, DVTK), Molnár Gábor (Mezőkövesd), Osváth Attila (Vasas, legutóbb kölcsönben Debreceni VSC), Poór Patrik (MTK Budapest), Radó András (Ferencváros), Szécsi Márk (Nyíregyháza), Ivor Horvat (horvát, Koper - Szlovénia)

Távozók: Forró Gyula (Nyíregyháza Spartacus), Lencse László (MTK Budapest), Dmitro Ljopa (ukrán, NK Osijek - horvát, kölcsön után végleg), Makrai Gábor (DVTK, kölcsön után végleg), Óvári Zsolt (DVTK), Branko Pauljevics (szerb, mezőkövesdi kölcsön után Újpest), Pekár László (Nyíregyháza), Pogacsics Krisztián (szabadon igazolható, érdeklődik iránta: Balmazújváros), Sándor György (Csákvár), Szabó Bence (Videoton), Tischler Patrik (Újpest), Vaszicsku Gergő (Budafok, kölcsön után végleg), Zima Ádám (Dorog, kölcsön után végleg), Tar Zsolt (Aqvital FC Csákvár, kölcsönbe)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!