Sport

2017.03.27. 16:34

Az új Sóstói Stadion 11 százalékos készültségen áll, a terv szerint épül

Székesfehérvár - A bontásnak vége, napról-napra emelkedik, s már stadionra hasonlít a Csíkvári úti építmény. A kivitelezők és a városvezetés bejárást tartott az épülő Sóstói Stadionban.

Ferencz Balázs

Betontörmelék halmok, glédába állított, vagy éppen formára hajlított vasrudak között, morgó munkagépek mellett, kavicsos, porfedte talajon lépkedünk, de a most még háborús állapotokat idéző térben tisztán látni, hogy hol áll majd a a bizonyos temető felőli kapu, mely a Sóstói Stadion játékterének oly fontos kelléke lesz.

Több mint 120 napja, 2016. november 23-a óta kezdte a munkát a négy cég alkotta Sóstói Stadion Konzorcium, s az egykori-leendő játéktéren körbepillantva már érzékelhető a stadion-hatás. Három oldalon állnak a lelátó vázaként szolgáló vasbeton pillérek, melyeken körbe 27 sornyi szék kap helyet. A valamivel több mint 12,6 milliárd forintból épülő aréna befogadó képessége 14201 fő lesz. Gönczöl Péter, a STRABAG MML Kft. ügyvezetője szerint tartani tudják a kivitelezésre szánt 420 naptári napot, azaz 2018. január 16-ára befejezik a munkálatokat, annak ellenére, hogy az igen hideg tél hátráltatta a kivitelezést.

- Nem csak egy stadion, hanem egy városrész rehabilitációját is jelenti ez a beruházás - mondta Cser-Palkovics András polgármester, aki a legújabb BIM 5D szoftver segítségével virtuálisan is körbejárhatta a majdani stadiont, már elkészült állapotában. - Magában foglalja ez a beruházás egy UEFA 4-es, a XXI. századi igényeknek mindenben megfelelő stadion létrehozását, valamint a környező utak, utcák, parkok megújulását, s nem szabad elfelejteni, hogy egy külön beruházásként, de a stadionnal szoroson összekapcsolódva egy több mint 200 hektáros természetvédelmi környezet megmentését is. Lassanként a Vidi-szurkolók elkezdhetik a visszaszámlálást. Mi lenne szebb, mintha a stadion átadása után, jövő ilyenkor nemzetközi kupameccseket is lehetne rendezni itt gyorsan - tette fel a költői kérdést a polgármester. 

Az építkezésről bővebben a holnapi Fejér Megyei Hírlapban olvashatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!