Sport

2013.07.04. 18:04

Dávid Kornél: "Nincs ok az aggodalomra"

Miután a férfi kosárlabda bajnok Alba Fehérvár csapatától Dzunics Braniszlav vezetőedző, és több játékos is eltávozott, a fanatikus szurkolók többsége már nyugtalan a jövőt illetően. Dávid Kornél szerint nincs miért aggódni.

Matók János

Az első távozó Dzunics Braniszlav vezetőedző volt, akit később Keller Ákos, Lekli József, Ronald Moore és Szabó Zsolt követett a bajnokcsapatból, és akkor még nem beszéltünk a profi pályafutását befejező Bódi Ferencről. De jelenleg még azt sem tudni, hogy mi a további terve Brandon Woodnak, Jarrod Jonesnak, és a honosított Damian Hollisnak?

Az Albának jelenleg öt szerződtetett játékosa van: Juhos Levente, Supola Zoltán, a Pécsről igazolt Tóth Norbert, a Szombathelyről érkező Szanati Mátyás, valamint a fehérvári felmenőkkel rendelkező, az ausztrál-magyar állampolgár Anthony Olah. Viszont nincs még új szakvezető sem, s talán ezért nyugtalanok a szurkolók.

Az Alba Regia SC elnöke, Dávid Kornél optimista a jövőt illetően (Fotó: Fási László)

– Megnyugtatom a szurkolókat, hiszen nincs miért aggódniuk – mondta Dávid Kornél, az Alba Regia SC elnöke.

– Amennyiben?

– Abban a pillanatban elkezdtük keresni az utódokat, amikor Dzunics és a játékosok eltávoztak. Például az új vezetőedző személyét napokon belül bejelentjük. Az ügynökségektől rengeteg hazai és külföldi ajánlatot kaptunk, de még nem árulhatom el a személyét, sajtótájékoztatón jelentjük majd be.

– A játékosokat illetően?

– Amikor egy csapat bajnok lesz, megnő a játékosok értéke, s ez így volt nálunk is, ám a klub költségvetése ezzel nem nőtt egyenes arányban. Akik elmentek, azok az általunk ajánlottaknál jobbat kaptak, így a miénket nem fogadták el. Moore-nak például a két és félszeresét ajánlotta az ukrán klub. De mi senkivel sem szeretnénk, nem is tudunk versenyezni, ezért keressük a megfelelő utódokat.

– Eddig öt játékos írt alá, de mi van az amerikaiakkal?

– Tartjuk velük a kapcsolatot, de Wood, Jones és Hollis is kivár még. Természetesen a csapat még nincs kész, de nem késtünk le még semmiről sem, hiszen a bajnokság és az Európa Kupa is csak októberben kezdődik. Mi, vezetők a lehető legjobb megoldást keressük, hogy a csapat a következő szezonban is a rangjához méltóan szerepeljünk.

– Ehhez nyilván elegendő pénz is kell.

– Ez természetes dolog, keressük is azokat a támogatókat, akik segíthetnek nekünk. De nem győzöm hangsúlyozni: még csak július eleje van, ezért nem hiszem, hogy máris kész csapattal kellene elő állnunk. Persze, akinek erre van anyagi lehetősége, az megteheti. Mi, akik a csapatért dolgozunk, nem vagyunk pánikban. Egy biztos: az a csapat, amely összeáll, az ugyanolyan eséllyel száll majd harcba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!