Sport

2015.01.25. 19:10

Előtte állt a jövő, de befejezte - Slett Emese, a Volán Fehérvár 22 éves öttusázója visszavonult

Székesfehérvár - Egyik nap még látták, a másikon már nem Slett Emesét, a Volán Fehérvár 22 éves válogatott öttusázóját, a különböző versenyeken. Kapaszkodjanak meg: befejezte!

Matók János

Az alma nem esik messze a fájától, így nem csoda, hogy az egykor öttusázó Slett Csaba kislánya, Slett Emese is elkezdte a sportágat, amikor általános iskolai második osztályosként egy kiválasztón felfigyeltek rá az Alba Volán SC szakemberei. Hamarosan tagja lett a klubnak, ahol Bencze Andrea volt az első edzője.

Kétségtelen tény, hogy tehetséges volt, hiszen 15 éves korától folyamatosan válogatott volt. 2008-ban a háromtusa Eb-n csapatban már aranyérmes lett, majd 2009-ben már négytusa Európa-, és világbajnokságon is érdekelt volt, és csapatban, meg a váltóban is aranyérmet szerzett. Aztán volt egy kellemetlen betegsége: mononucleosissal küszködött, legyengült az immunrendszere, előtte pedig egy tüszős mandulagyulladás gyötörte, így az Eb-t kihagyta, míg a vb-szereplésre ez rányomta a bélyegét. Következett a 3 évig tartó junior korosztály, s azzal együtt a válogatottság, Talán a harmadik évre jöttem bele, amikor is az Eb-n, meg a vb-n is szerepeltem, utóbbit ráadásul szülővárosom rendezte, és felállhattunk a dobogó második fokára. Aztán beléptem a felnőtt korosztályba, és indulhattam a szintén hazai rendezésű Európa-bajnokságon emlékezett vissza a boldog időszakra Emese. Ezután a Volán Fehérvárral közös megegyezéssel szerződést bontottunk. Miért hagytam abba a sportot? Erre nem szeretnék válaszolni, meg volt rá az okom. És valószínűleg ez végleges döntés. De ezúton is szeretném megköszönni a támogatást, és segítséget azoknak, akik támogattak a pályafutásom alatt. Persze, ha van rá időm, akkor szívesen sportolok. Például mindig is le szerettem volna futni a maratont, amit ősszel teljesítettem is. Remélhetőleg a sport mindig az életem része marad.

Emese most egy sportszer áruházban dolgozik, mellette a Testnevelési Egyetem humánkineziológia szakán államvizsgázik január 26-án. Tavasszal pedig befejezi az úszóedzői OKJ-s iskolát. Mert a sport az élete része.

 

Címkék#öttusa

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!