Sport

2017.05.10. 15:00

Fehérváriak sikere a világjátékokon

Auckland - Április 21. és 30-a között Új-Zélandon rendezték a World Masters Games-t, melyen kosárlabdázásban a 60+-os korosztályban szép magyar siker született.

Káldor András

A tízfős csapatot, a Turbó Csigák Magyarország néven induló gárdát, Székesfehérvárról két volt NB I-es kosárlabdázó, Szűcs Mária és Szabolcsné Koncsag Éva képviselte. A játékokról tudni kell, hogy négyévente kerül megrendezésre és olyan, mint egy kisebbfajta olimpia, 28 sportágban közel 25000 sportoló küzd tíz napon keresztül. A két legnépesebb sportág a labdarúgás és kosárlabda voltak. Az asszonyok - akik közül többen nagymamák - semmit sem bíztak a véletlenre, hiszen tavaly szeptember óta heti rendszerességgel a Testnevelési Egyetemen közösen edzettek. A csapatot, amely legutóbb 2013-ban, Torinóban az élen végzett, két többszázszoros magyar válogatott játékos, Kiss Lenke és Winter Ilona is erősítette.

Megvédték címüket a magyarok az új-zélandi Aucklandban rendezett Senior Világjátékokon
Fotó: SZF

- A gárda magja évek óta együtt van, a két fehérvári hölgyet azok helyére hívták meg, akik már nem folytatták tovább pályafutásukat. A lányok nagyon elszántak voltak, és fogadkoztak, hogy megvédik címüket, úgyhogy azzal mentünk ki a tornára, hogy megnyerjük - fogalmazott Szabolcs Ferenc, a női csapat edzője, aki játékosként a nyolcvanas években a Videoton SC sikercsapatának volt tagja.

A tornán a tempó feszített volt, mivel kilenc nap alatt nyolc mérkőzést kellett játszani, melyekből hetet megnyerve, a döntőben a legjobb játékukat nyújtva 45-30-ra győzték le ausztrál ellenfelüket. A győztes együttes névsora: Reigl Mariann, Kiss Lenke, Winter Ilona, Bogdán Márta, Simon Zsuzsa, Szűcs Mária, Koncsag Éva, Miskolczy Katalin, Hegyi Marianna, Hörömpő Gabriella. A hölgykoszorú szeptembertől már a 2021-es, Japánban megrendezésre kerülő játékokra készül, ahol a címvédés a célja.

Az 55+ férfi korosztály bronzmérkőzésén vereséget szenvedett csapat tagja volt Fehérvárról Tajti Zoltán, Mohai Zoltán, Cserhalmi László és Szabolcs Ferenc.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!