Sport

2013.11.13. 11:16

Fogathajtók évzárója Sárkeresztúron

Megyei fogathajtóink nehéz, de sikeres évet tudhatnak maguk mögött: váltással a szakág vezetésében, színvonalas helyi versenyekkel. Átadták a csapatverseny díjait.

V. Varga József

A Fejér Megyei Lovassport Szövetség Sárkeresztúron rendezte meg a megyei C-kategóriás kettesfogathajtó-bajnokság versenyzői és versenyrendezői évzáró fórumát. A lovas randevún Paudits Béla, a megyei szövetség elnöke és Csutiné Turi Ibolya polgármester köszöntötte a megjelenteket, az idei esztendő eredményeiről Gosztola Gábor, a fogathajtó szakág vezetője számolt be. Átadták a megyei csapatverseny díjait, valamint szó esett a jövő évi tervekről, feladatokról is.

Sportvezetők és a csapatverseny dobogósai: Csontos Gyula (b), Gosztola Gábor, Domokos Géza, Semjén Attila, Ihász Béla, Paudits Béla, Gnyálin János, ifjú Ihász Béla, Vámosi István és Vida Károly. Hiányzik a képről Tóth Roxána (Fotó: V. Varga József)

Pleizer Józsefet, a szezon kezdetén Gosztola Gábor váltotta a szakágvezetői poszton, a fogathajtó szakág titkára Csuti Péter, gazdasági felelőse Csutiné Turi Ibolya, fogatos képviselő Ihász Béla és Gosztola József.

A megyei bajnokságban az idén tizenegy pontszerző fordulót rendeztek: Mezőszilason, Sárbogárdon, Seregélyesen, Sárszentágotán, Sárkeresztúron, Szabadhídvégen, Csőszön, Nagylókon, Pátkán, Kálozon és Cecén. A versenyeken összesen harminc, megyei érdekeltségű fogat indult, átlagban pedig, a szomszédos megyéket is beleszámítva, huszonnégy hintó.

A csapatversenyben a Tóth Roxána, Ihász Béla és ifjú Ihász Béla alkotta sárbogárdi, seregélyesi alakulat diadalmaskodott 280 pontot összegyűjtve; második lett a mezőszilasi csapat, Semjén Attila, Domokos Géza és Csontos Gyula (198 pont); harmadik pedig a Vida Károly, Gnyálin János, Vámosi István összetételű kálozi, tököli, sárbogárdi gárda.

Amint már beszámoltunk róla, az idei megyei egyéni bajnokságot a kálozi színekben versenyző Vida Károly nyerte imponáló fölénnyel, megelőzve a mezőszilasi Semjén Attilát és a sárbogárdi Tóth Roxánát. Negyedik helyen végzett a seregélyesi Ihász Béla, ötödik lett a nagylóki Kiss Olga és hatodik a seregélyesi ifjú Ihász Béla.

A C-kategóriás fogathajtó országos döntőnek Zsana adott otthont. Egyéniben Vida Károly, Tóth Roxána és Ihász Béla nem került be az első tíz közé, csapatban Fejér a nyolcadik helyen végzett. Most értékelődik fel igazán Ihász Béla 2010-es és 2011-es országos ezüstérme, illetve Taligás Menyhért 2012-es nyitott ob-s bronzérme.

Elhangzott: decemberben a fehérvári Kunos Lovardában megkezdődik a fedeles szezon. Megtudtuk, hogy a megyei bajnokság jövő évi záró fordulójának a Vihar Lovas Egyesület ad majd otthont Sárkeresztúron. Paudits Béla bejelentette: Seregélyes pályázik a 2014-es országos C-kategóriás döntő megrendezésére.

Szabadtéren folytatás tavasszal!

Fogatsportban, az idei versenyszezonban kiváló nemzetközi és országos eredményt ért el három megyei versenyzőnk: Érsek Anett (Vajta) - Szilvásvárad, korosztályos póni fogathajtó Európa-bajnokság, egyéni arany és csapat bronz. Palkovics Dávid (Csór) - Pau (Franciaország), póni fogathajtó világbajnokság, csapat bronz. Szajkó Liliána (Iszkaszentgyörgy) - Kisbér, korosztályos póni országos bajnokság, egyéni arany. A-kategóriában a seregélyesi Penzer László és a székesfehérvár Pleizer Krisztián, B-kategóriában a perkátai Horváth Árpád képviseli nagyszerűen Fejér megyét.

December elején kezdődik a fedeles sorozat a Kunos Lovardában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!