Sport

2016.05.23. 18:50

A DKKA női szakágát a Zalából érkező tréner vezeti

Székesfehérvár - Az Angliába szerződő Zsolnay Gyöngyi helyett a folytatásban Gáll Tamás irányítja a Dávid Kornél Akadémián a női szakágat.

Horog László

Az egykori ötszörös bajnok, válogatott bedobó helyett egy másik, szintén korábbi válogatott, háromszoros magyar bajnok és kupagyőztes érkezik a fehérvári akadémiára. A hétfő délutáni sajtótájékoztatón a DKKA és az Alba Regia SC illetékesei közölték, a fiatal szakemberrel hároméves szerződést kötöttek. Gáll Tamás az utóbbi hét esztendőben a Zala Volán ZTE NKK élvonalbeli együttesét irányította, a legutóbbi szezont a 8. helyen zárták.

A sajtóeseményen a DKKA ügyvezető igazgatója, Matus Gábor elöljáróban közölte, immár harmadik szezonját kezdi a női részleg.

Balról a női szakág új vezetője, Gáll Tamás, mellette Matus Gábor, Balássi Imre és Farkas Sándor

- Tavaly nyáron Zsolnay Gyöngyi vette át a női szakág irányítását, a közelmúltban visszautasíthatatlan ajánlatot kapott a szigetországból, ott folytatja az edzősködést. Ezúton szeretnénk megköszönni a szolgálatait, amit értünk tett. A magas szintű szakmai munkát a továbbiakban is szeretnénk megőrizni, ezért úgy döntöttünk, Gáll Tamást bízzuk meg az irányítással. Farkas Sándorral és Balássi Imrével kerestük a legjobb megoldást, előbbi javaslatára szerződtettük az egykori válogatott kosárlabdázót, aki anno tizenöt szezont húzott le az élvonalban. Edzőként is komoly rutinnal rendelkezik, a felnőtteknél Stefan Svitek szövetségi kapitány segítője és az U20-as válogatott vezetőedzője. Bízom abban, a folytatásban is adunk tehetségeket nem csak a fehérvári kosárlabdának, a korosztályos válogatottaknak is. Minden támogatást megkap az új szakágvezetőnk, akivel 3 éves megállapodást kötöttünk.

A fehérvári utánpótlás vezetője, Farkas Sándor hozzátette, nagyon örül, hogy Gáll Tamás veszi át az irányítást.

- Kicsi gyerek volt, amikor megismertem, az edzője lettem, később felnőtt bajnoki aranyérmeket nyertünk közösen. Csak a legjobbakat mondhatom róla, emberként is edzőként is kiváló. Minden csapatával bizonyított, nagyon remélem, hogy Fehérváron is sikeres lesz. Fontos, hogy mennyiségileg és minőségileg is javuljon a női szak-ág az akadémián. A DKKA keretein belül jelenleg 632 gyerek sportol, de ebből mindössze 131 lány, tehát van hova fejlődtünk, hogy az arányok változzanak. Bízom abban, a megfelelő embert sikerült a posztra megtalálnunk.

Az Alba Regia SC elnöke, Balássi Imre közölte, örül, hogy egy elismert szakembert sikerült megnyerni a fehérvári kosárlabdának. Hozzátette, a női szakág az elkövetkező években stabilizálhatja helyét a hazai, kosaras térképen. Elmondta, felnőtt, A-csoportos, női együttes létrehozásának nincs realitása, B-csoportos, felnőtt gárda működtetésének pár év múlva talán lesz. Továbbá elképzelhető, együttműködési megállapodást kötnek egy vidéki élcsapattal, ahol a legnagyobb fehérvári tehetségek folytathatják.

Gáll Tamás székfoglalójában kiemelte, érdeklődéssel várja új munkáját.

- Zalaegerszegen lejárt a szerződésem, több lehetőségem volt, a DKKA invitálására mondtam igent. Komoly az új kihívás, szeretném, ha sikeresek lennénk közösen.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!