Sport

2016.07.28. 19:35

Hosszabbított a francia - Antonin Manavian marad, Chris Francis távozik a FAV19-től

Székesfehérvár - Egy francia kedvenc hosszabbított a következő szezonra is, egy amerikai csatár azonban távozik a Fehérvár AV19 jégkorongcsapatától.

Szupkai Gábor

A francia válogatott védője, Antonin Manavian csupán egy fél szezonon át viselte eddig a Fehérvár AV19 szerelését, de ilyen rövid idő alatt is meggyőzte a vezetőket arról, hogy újabb egyéves szerződéssel marasztalják Fehérváron. A szakállas francia bekk pedig nem nagyon ellenkezett, hiszen a feleségének is megtetszett az élet a koronázó városban, így végül nagy egyetértésben a maradás mellett döntöttek.

- Imádtam azt a légkört, ami körülveszi a csapatot, és főleg a szurkolókat, akik elképesztő hangulatot teremtenek. Ez nagyban közrejátszott abban, hogy visszatértem Székesfehérvárra. Nyáron sikerült kipihennem magam, szinte végig Angersben voltunk. Egy hetet töltöttünk Portugáliában, napoztunk, strandoltunk, egy hétre pedig Londonba utaztunk, mert a feleségem imád vásárolni. Leginkább horgásztam, golfoztam, a családommal voltam, és persze edzettem - mesélte Manavian.

Manavian idén is fehérvári színekben keseríti a csatárok életét. Fotó: Molnár Artúr

A 29 esztendős hátvéd az előző szezonban 24 EBEL-mérkőzésen 9 pontot szerzett, és hazája válogatottjával készült a szentpétervári világbajnokságra, amiről végül egy sérülés miatt lemaradt.

A távozási oldalon szerepel viszont Chris Francis neve, aki visszatér az ECHL-be, a Quad City Mallards csapatához. A 27 éves játékos tavaly nyáron érkezett a szintén ECHL-es Alaska Acesből Fehérvárra, három hónapos próbaszerződését a klub a szezon végéig meghosszabbította, végül 50 meccsen 12 gólt és 17 gólpasszt jegyzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!