Sport

2017.06.02. 18:10

Jó játék, győzelem - Hatodik edzőmeccsüket megnyerték a kosaras lányok

SZÉKESFEHÉRVÁR - Az MKOSZ edzőközpontban edzőtáborozó, és az Eb-re készülő magyar női kosárlabda válogatott újabb mérkőzést játszott a felkészülés jegyében.

Káldor András

Magyarország-Horvátország 68-57 (25-16, 12-11, 20-6, 11-24)

Ld: Simon Zs. 15/9, Krivacsevics 10, illetve Begic 21/6, Miloglav 10, Perisa 10

Krivacsevics Tijana (14) 10 ponttal zárta a meccset
Fotó: Koppán Viktor

Ezúttal a kontinenstornát idén kihagyó horvát válogatott látogatott el az MKOSZ csarnokába. Egy hete Olaszországban vettünk részt egy négyes tornán, ahol erős ellenfelektől, Eb résztevevőktől - Oroszország, Olaszország, Belgium - szenvedtünk vereséget, ám déli szomszédaink ellen az ezeken a találkozókon szerzett tapasztatok birtokában már sokkal pontosabban kezdtünk, és magabiztos, kilencpontos előnyt kovácsoltunk az első tíz percben.

A folytatásban sem lankadtak Stefan Svitek tanítványai, lendületesen játszottak, és teljes mértékben kihasználták a vendégek sorozatos hibáit, bár lehetőségeiket korántsem értékesítették olyan jól mint az első negyedben. A nagyszünet után jobban figyeltek a csapatok a védekezésre, Simon Zsófia tripláját követően lefagyott az eredményjelző, és három percig nem esett pont egyik oldalon sem.

A magyarok billentek át előbb a holtponton, és a 25. percre már húszpontosra növelték előnyüket (47-27) és ezt még meg is fejelték a játékrész végére. A különbség a végére ugyan csökkent, kissé kiengedtünk, de így is hatodik meccsüket már győzelemmel zárták a lányok, akik szombaton 17 órakor ismét megmérkőznek ellenfelükkel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!