Sport

2017.02.17. 21:00

Már a matek sem segít - Az idei szezonban hat meccsből négyet a Ljubljana nyert

Ljubljana - A rájátszás már tulajdonképpen a meccs előtt elúszott a Volánnak a jégkorong EBEL-ben, így az utolsó három forduló leginkább a szurkolók kiengeszteléséről és a játékosok önbecsüléséről szól.

Szupkai Gábor

Ugyan már senki nem számolt komolyan a rájátszással, attól még egyáltalán nem mindegy a jövő szempontjából, hogy mi történik az utolsó három EBEL-meccsen. A hajrát a totálisan meggyengült, juniorokkal felálló Olimpija Ljubljana otthonában indította a Volán, most már minden nyomás alól felszabadulva, szinte tét nélkül játszhatott a csapat. Sajnos, a jelenlegi helyzet alapján a péntek esti mérkőzés az utolsó két hely elosztásáról is szólt, miután a Ljubljana lemaradása egyetlen pont volt a Fehérvár mögött.

Ljubljanában péntek este már megint a Fehérvár kapuja előtt történt a több lényeges esemény Fotó: Molnár Artúr

Maylan helyzetével indult a mérkőzés, ám a negyedik percben a hazaiak szereztek vezetést: egy védelmi hibát kihasználva három az egy ellen indultak, végül Music kotorta be közelről a korongot, 1-0. Sorra maradtak ki a FAV19 helyzetei, Maylan. Brance Orban és Bodo is csak kihagyott helyzetet tudott felmutatni. Bezzeg ljub-ljanai oldalon Bussieres kékvonalas lövése alig négy perccel a harmad vége előtt a hálóban pihent meg, 2-0.

Fehérvári kiállítást hoztak a középső játékrész első percei, de ebből is a vendégek voltak veszélyesebbek, majd kiegészülés után ez folytatódott, ekkor Erdélynek nem sikerült a fekvő kapus felett a hálóba juttatnia a korongot. Viszont a túloldalon a harmad nyolcadik percében Zajc maradt egyedül a kapu előtt, nem is hibázott, 3-0. Újabb kiállítások következtek mindkét oldalon, de szégyenszemre egyik létszámfölényből sem tudott igazán veszélyes helyzetet összehozni egyik csapat sem. Már csak két perc volt hátra a harmadból, mikor Erdély szerzett harcosan korongot, egyedül korcsolyázhatott Frazee kapujára és végre kilőtte a hosszú felsőt, 3-1.

Eseménytelen percek után Szirányi kiállítása miatt izgulhatott a Fehérvár, de feleslegesen mivel Owens kékvonalas lövése után a kapuban pihent meg a korong, egy gólra csökkentve a különbséget, 3-2. A hátralévő időben fölényben volt a Volán, ráadásul Bussieres ütötte arcon Manaviant, így hat fehérvári állhatott négy ljubljanaival szemben, de hiába. A lefújás utánra is maradt azonban némi izgalom, Selan és Vas ökölharcát utóbbi nyerte. Apró részsiker. Viszont a Znojmo grazi győzelmével végképp eldőlt a Fehérvár AV19 sorsa, már matematikai esély sem maradt a rájátszásba kerülésre.

Olimpija Ljubljana-Fehérvár AV19 3-2 (2-0, 1-1, 0-1)

Ljubljana, 730 néző, Vezette: Kellner, Trilar

Ljubljana: Frazee (Spreitzer) - Planko, Groznik, Chvatal, Ograjensek (1), Bussieres (2) - Guimond 1, Selan, Uduc (1), Music 1 (1), Gabor - Cepon K., Cepon M., Potocnik, Reyn, Zajc 1 (1) - Ulamec, Gorse, Batic. Vezetőedző: Bojan Zajc.

Fehérvár: Rajna (Hetényi) - Kóger (1), Vas, Beauregard, Schiestel (1), Owens 1 - Erdély 1 (1), Sarauer, Kiss P., Sagert, Manavian - Orban B., Maylan, Bodo, Szirányi, Orbán A. Vezetőedő: Benoit Laporte.

Kiállítások: 33 perc, illetve 33 perc

Kapuralövések: 35-45

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!