Sport

2015.07.31. 13:32

Mozdulni a nulláról - A Videoton FC Diósgyőrbe utazik szombaton

Székesfehérvár - Nincs még pontja a Videoton FC-nek a 2015/2016-os NB I-es labdarúgó-bajnokságban. A nulláról szombaton Diósgyőrben mozdulna el a csapat.

Bobory Balázs

Ami azt illeti, a Vidi első két fordulóban elszenvedett veresége után kellemesebb helyszínt is el tudnánk képzelni a felemelkedés megkezdésére, mint a diósgyőri stadion. Nyilasi Tibor örökbecsű mondata szerint a DVTK-nál régebben már egy taccsnak is örülni kellett, és valljuk be, hiába változott ebből a szempontból valamelyest a helyzet, továbbra sem könnyű nyerni Borsodban.

A Diósgyőrnél a nyáron új vezetőedző kezdte meg a munkát, és ezzel vélhetően új szemlélet költözött az öltözőbe is. A piros-fehérek közvetlen szakmai vezetése fehérvári kötődésű szakemberek kezében összpontosul, hiszen Bekő Balázs lett az új a vezetőedző, a sportigazgató pedig Árki Gábor.

Dinko Trebotic, a Vidi horvát középpályása nagyon reméli, hogy megkezdődik a felzárkózás Fotó: Koppán Viktor

A miskolci játékospolitika is változott, egyre több a magyar futballista a klub alkalmazásában, a nyáron erősítésként érkezett DVTK-ba Győrből Lipták Zoltán, Dunaújvárosból pedig visszatért a középpályás Nikházi Márk. Megemlíthetnénk a szemtelenül fiatal, 17 esztendős Kitl Miklóst is, akit Bekő Kecskemétről vitt magával új állomáshelyére. A szakember előző munkahelyén romokból épített erős várat, Diósgyőrben lényegesen nyugodtabb feltételek mellett dolgozhat, úgymond mestervizsga lehet számára ez a feladat.

No de beszéljünk a Videotonról is, amely az elmúlt egy hétben javuló formát mutatott. A múlt heti, Haladás elleni 1-0-ás hazai vereség alkalmával egy félidőn keresztül futballozott jól, a hétközi, BATE Boriszov elleni kupamérkőzésen viszont már végig képes volt megfelelő teljesítményre, most már csak tényleg az kell, hogy valaki képes legyen hatékonyan élni a kínálkozó helyzetekkel. A szombati mérkőzésen hatványozottan szükség lesz a pontosságra, higgadtságra, mert nem várható, hogy a piros-kékek előtt hét-nyolc ziccer is adódik Miskolcon.

- A DVTK ellen sosem könnyű focizni, ráadásul Miskolcon mindig nagyon sok néző van kint a stadionban, az ő jelenlétük plusz lökést szokott adni a hazai csapatnak. Mi továbbra is heti két komoly tétmeccset játszunk, azonban emiatt szerintem senki nem panaszkodik, hiszen labdarúgók vagyunk, az a dolgunk, hogy focizzunk. A legfontosabb, hogy elkezdjünk felzárkózni az élmezőnyhöz, ehhez viszont 3 bajnoki pontra lesz szükségünk. Remélem, hogy remek hangulatban kerül megrendezésre a meccs, sok néző lesz a stadionban, és sokan elkísérnek majd bennünket is - mondta Dinko Trebotic a vidi.hu-nak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!