Sport

2016.06.03. 17:45

Női kosárlabda válogatottunk legyőzte a lengyeleket

Székesfehérvár - Újabb állomásához érkezett a május 16-óta Székesfehérváron edzőtáborozó magyar női kosárlabda válogatott felkészülése.

Káldor András

A magyarok múlt héten két alkalommal találkoztak Ukrajnával az MKOSZ edzőközpontjában. Az első összecsapást keleti szomszédaink nyerték egy ponttal, (69-68), míg egy nappal később már az összeszedettebben játszó válogatottunk nyert 73-61-re. Bár csapatunkra novemberben vár csak tétmérkőzés, Stevan Svitek szövetségi kapitány minden alkalmat megragadott, hogy a hosszú nyári szünet dacára minél több időt töltsön kiválasztottjaival. Az edzések monotonságát váltják fel az éles tesztelések, és ebbe a sorba illeszkedett a lengyel válogatottal pénteken késő délután vívott mérkőzés is. Már csak azért is, mivel a jövő csütörtökön már Csehországba utaznak, ahol négyes tornán hasznosíthatják a tapasztalatokat, valamint azokat a taktikai, illetve technikai elemeket, amelyeket begyakoroltak az elmúlt hetek alatt a fehérvári bázison.

A lengyeleknél is tart a generációváltás, nem tartoznak jelenleg Európa élmezőnyébe, és rendkívül fiatal csapattal érkeztek a koronázó városba. Nem indult rosszul a találkozó magyar szempontból, 6-0-as előnyt kovácsoltunk, ám utána értehetetlen módon „befékezett" csapatunk, és ez a piros mezesek malmára hajtotta a vizet. Átvették a vezetést, és csak nehezen, az első tíz perc végére sikerült ezt visszavenni. A második negyed kiegyenlített volt, bár voltak olyan periódusai a játékrésznek, amikor Stevan Svitek leginkább a vérnyomáscsökkentő piruláért nyúlhatott, mert csapata még véletlenül sem a kedve szerint játszott. A nagyszünetet követően ugyan még az elején fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a záró tíz percre kilencpontos előnyt harcolt ki a magyar együttes. Krivacsevics Tijana és Fegyverneky Zsófia vezérletével ebből aztán a lefújásig megmaradt öt.

Magyarország-Lengyelország 77-72 (17-15, 20-20, 26-17, 14-20)

Ld: Krivacsevics 20, Licskai 15/3 Dubei 10 ill. Pawlak 21/15, Skobel 17/3, Owczarak 10.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!