Sport

2017.02.19. 18:18

Papírforma fiaskó - Elmaradt a Fehérvár AV19 szép hazai búcsúja

Az EBEL alsóházi kvalifikációjának utolsó előtti mérkőzésén hazai jégen kapott ki a Fehérvár AV19 csapata.

Ferencz Balázs

Kesernyés szájízzel gyülekezett a közönség a Raktár utcában vasárnap este, hiszen az idei szezon utolsó hazai EBEL-mérkőzésre érkezett. Korán zárul a bajnoki idény a Fehérvár AV19 számára, kínzóan korán, éppúgy, mint tavaly. A 2016-17-es pontvadászatban sem jutott az EBEL rájátszásába a Fehérvár, s így több mint fél évig tétmeccs nélkül maradnak az osztrák bázisú ligában. Utolsó emlékpillanatokat raktározhatott a publikum, mégpedig egy olyan csapat elleni összecsapáson, mely vélhetően ott lesz a playoff-ban. Azonban az üdvösséghez nyernie kellett Fehérváron is a Graz 99Ers alakulatának.

 

Az összeállításból kitűnt, Székesfehérváron már a MOL Liga rájátszására fokuszálnak inkább, mindössze három sorral rohamozott a Laporte-csapat, pihentetve több hokist is a hétfői, MAC elleni csatára. Mégsem játszott alárendelt szerepet a Volán, a helyzetek megint megvoltak, de rendre kimaradtak Sebastian Dahm kapuja előtt. A Graz a 7. percben Pelech révén vezetést szerzett, majd ismét a hazaiak hokiztak fölényben, s többször is emberelőnyben. Azonban az idény utolsó hazai mérkőzésén is tovább kisértett a Volán-betegség, a fórok kimaradtak. A Graz nem véletlenül kacérkodik az alsóház megnyerésével, de legalábbis a rájátszásba jutással, elég volt a stájereknek egyetlen emberelőny ebben a második periódusban, s máris örömködhettek. Manavian kiállítása alatt játszották sakk-mattig a fórt, Siddal éles szögből lőtt az üres ketrecbe, 0-2. A játékrészben többnyire kiegyenlített volt eztán a játék, valamivel több fehérvári próbálkozással. Görcsös akarásba ment át a megfeleni vágyás a szezon utolsó harmadában, körömszakadtukig harcoltak a kék-fehérek a becsületgólért. Schiestel elkeseredett dühe is ezt jelezte, mikor egy újabb emberelőnyt hagyott kihasználatlanul a speciális egység, nagyot ordított a Dahm melléről lepattanó lövés után. Hetényinek is akadt dolga, résen volt a magyar portás. Az 50. percben négy a négy ellen játszottak felek, amikor egy elvesztett koronggal kontrára indult a Graz, és Pöck növelte a különbséget, 0-3. Amit aztán néhány másodperc múlva visszafarigcsált a Volán, Szirányi cselei után Bodo elé tálalt, aki nem hibázott közelről, 1-3. Bodonak ugyan még volt sansza, de nem sikerült közelebb zárkózni, a Fehérvárnak már csak a keddi (19.45), villachi derbin lesz esélye győzelemmel búcsúzni a szezontól.

Fehérvár AV19-MM Graz 99Ers 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)

Székesfehérvár, 2063 néző. Vezette: Piragic, Siegel.

Fehérvár: Hetényi - Schiestel, Owens, Kóger, Erdély, Beauregard - Sagert, Manavian, Szita D., Sarauer, Maylan - Szirányi, Orbán A. (1), B. Orban (1), Vas J., Bodo 1 - Kocsis. Vezetőedző: Benoit Laporte.

Graz: Dahm - Klimbacher, Boivin, Setzinger (2), McLean (1), Zusevics (1) - Strohmeier, Pelech 1, Feichtner, Ograjensek (1) - T. Pöck 1, Weihager, Woger, Brophey, Siddal 1(ee) - Trost, Pirmann, Zierer, Natter. Vezetőedző: Doug Mason.

Kiállítások: 12 ill. 16 perc. Kapuralövések: 26-24

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!