Sport

2017.03.16. 20:40

Végre legyőzte a mumust a Puskás Akadémia FC

Felcsút - A labdarúgó Merkantil Bank Liga NB II hétközi fordulójában az a Békéscsaba érkezett Felcsútra, amely nem éppen a kedvenc ellenfele a Puskás Akadémiának.

Szupkai Gábor

Ez a tabella jelenlegi állásából még nem következik automatikusan. A Békéscsaba három összecsapás óta nyeretlen, a legutóbbi két találkozóját elvesztette, míg a Puskás hárommeccses, kapott gól nélküli győzelmi szériával büszkélkedhet, így 11 pontos előnye volt a békésiekkel szemben.

Igen ám, de a viharsarkiak ellen vívott legutóbbi négy meccsen mindannyiszor vesztesen hagyta el a pályát a PAFC, volt tehát miért törleszteniük a lila-fehérekkel szemben. Ezen a véleményen volt Pintér Attila is a mérkőzést megelőzően.

- Épp itt az ideje, hogy véget vessünk ennek a sorozatnak. Ugyanakkor azt gondolom, eddig is mi erőltettük rá az akaratunkat az ellenfelekre. Ugyanezt várom el most is, tudva, hogy nagyon rapszodikus a Békéscsaba, és nagyon nagy meglepetésekre is képes - mondta a vezetőedző.

Nos erre nem is cáfolt rá a vendégcsapat, és az első tíz percben bizony volt miért aggódnia a hazai drukkereknek. Szerencsére nagyobb baj nem történt, a felcsúti védelem szorgosan tette a dolgát, és blokkolta a lövéseket, ha pedig mégsem, akkor Hegedűs Lajos állt biztosan a lábán. A 12. percben Nagy Zsolt indult el a félpályáról, egészen a kapuig nyargalt, de végül csúnyán fölé lőtt. Két perccel később pedig halmozottan büntette magát a vendégcsapat. Szélpál Norbert nem a szabálykönyvben leírtak szerint állította meg Csilus Ádámot, aminek büntető és egy sárga lap lett az eredménye. A tizenegyest Tischler lőtte a jobb alsóba, 1-0. Lendületben maradt a PAFC, öt perc múlva Prosser találta telibe a keresztlécet, majd nem sokkal később pontosabban célzott, és Sándor György átadását követően a jobbösszekötő helyéről ő is a jobb alsót választotta, 2-0. A hátralévő negyed órában Szatmári és Csilus is növelhette volna az előnyt, de így is megnyugtató előnnyel ért véget az első negyvenöt perc.

A fordulást követően újra a nagyon jó napot kifogó Prosser került ziccerbe, de ekkor még hibázott. Nem úgy a 62. percben, mikor a jobbszélső befelé cselezve szédülésig forgatta a csabai védőket, megpattanó lövése Hrabinát becsapva pedig a kapuban pihent meg, 3-0. Innen a csabaiak tudták, hogy nincs visszaút, a Puskás pedig néhol örömfocit bemutatva dolgozta ki helyzeteit, melyekből ugyan újabb gól már nem született, de a hazai szurkolók így is elégedetten tapsolhattak a lefújás után. Külön öröm, hogy hosszú kihagyás után a csapatkapitány, Polonkai Attila is pályára léphetett az utolsó tíz percre.

A Puskás Akadémia FC vasárnap az utolsó helyezett SZEOL-hoz látogat.

Puskás Akadémia FC-Békéscsaba 1912 Előre 3-0 (2-0)

Pancho Aréna, Vezette: Erdős (Király, Mohos)

Puskás AFC: Hegedüs L. - Csilus Á., Vanczák, Hegedűs J., Forró - Gyömbér - Prosser, Sándor, Szatmári L. (Polonkai, 80.), Nagy Zs. (Szakály P., 57.) - Tischler (Lencse, 69.). Vezetőedző: Pintér Attila

Békéscsaba: Hrabina - Bagi, Kelemen, Szélpál, Fábio - Spitzmüller - Szalai D. (Kálmán 85.), Nagy I., Viczián, Juhász (Tóth D., 65.) - Gyurján (Gránicz, 55.). Vezetőedző: Zoran Spisljak

Gólszerző: Tischler (15. - 11-esből), Prosser (28., 62.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!