Sport

2016.07.20. 18:50

Több mint tökéletes páros

Székesfehérvár - Idén Budapesten rendezték az ifjúsági darts Európa-bajnokságot, ahol a Czipó Vivien-Neumajer Kitti páros címvédésre készült.

Szupkai Gábor

Tavaly egy orosz páros, Anastasia Suvorova és Veronika Koroleva ellen sikerült megnyernie a lányoknak nagyon simán, 4-0-ra a döntőt. A címvédés viszont mindig sokkal nehezebb ügy.

- Szerdán a megnyitóval indult az Európa-bajnokság, ami nagyon megható volt. Minden versenyző és a segítők megtapsoltak minket, mint címvédőt. Én bevallom, elsírtam magam, mikor felmentünk a színpadra. Ez akkora erőt adott, hogy az hihetetlen. Ám végül sajnos nem sokat segített a másnapi páros verseny rajtjánál, mert nem kezdtünk túl jól - meséli Neumajer Kitti.

- Csak a belgákat és a cseheket vertük meg, a másik három mérkőzésünkön kikaptunk. Történt ez annak ellenére, hogy nem voltunk rossz formában. A norvégok elleni meccset kivéve a másik két vereség a németek és a hollandok ellen nagyon szoros és kiélezett meccs volt. Nem tudom megmondani, mi lehetett a gond. Talán még nem lendültünk igazán játékba. Nem az ellenfelek voltak nehezek, egyszerűen a hazai pálya olyan terhet rakott a vállunkra, amit eddig nem tapasztaltunk - mondja Czipó Vivien.

Neumajer Kitti (a képen) és Czipó Vivien parádés játékkal egy angol párost múlt felül a fináléban
Fotó: Evert Zomer

- A csoportból szerencsére továbbjutottunk, és a dánok ellen már igazán jó meccset produkáltunk, mindkettőnknek ment a játék, és jól kiegészítettük egymást. Az elődöntőben azok a németek következtek, akik a csoportban megvertek minket. De látszott a játékukon, hogy ez már egy elődöntő, kicsit mintha megilletődtek volna. Elhúztunk 2-0-ra, de mi is izgultunk, és visszahozták. A döntő legben már nagyon ideges voltam, mert az egyik német lány itt is, és már korábban is többször megvert egyéniben, ráadásul a vb-elődöntőben szintén tőlük kaptunk ki. Viviennel azt mondtuk, ezt nem hagyhatjuk, ha törik, ha szakad, most megcsináljuk - idézi fel Neumajer Kitti.

- A döntőben az angolokkal játszottunk. Egyikőjük a 17 éves Danielle Ashton, akinek az anyja a világ egyik legnagyobb női darts játékosa, de az erősebb játékosuk mégis a 12 éves Beau Greaves, aki végül az egyénit is megnyerte. Sokkal többet kellett küzdenünk ebben a fináléban, mint tavaly, végig ott voltak a nyakunkon - mondja Vivien.

- A döntőben sokkal idegesebb voltam a megszokottnál, ez eleinte meg is látszott a játékomon. A döntő legre viszont megint összeraktuk magunkat, tökéletesen kiegészítettük egymást, végül Vivien dupla 20-asával 4-3-ra nyertünk. Kijelenthetem, hogy sokkal jobban élveztük ezt a döntőt, mint tavaly, hiszen ezért tényleg megküzdöttünk, és én is sokkal jobbnak éreztem magam - meséli vidáman Kitti.

A magyar csapat szövetségi kapitánya így értékelte az Eb szereplést:

- Sajnos rengeteg támadás ért engem és az egyik versenyzőt a beválogatása miatt, ami viszont már mindkettejük teljesítményére kihatott. Egyszerűen nehezen hitték el, annak ellenére, hogy ők a címvédők, hogy nyerhetnek. Nagyon nehéz dolguk volt, de ők bebizonyították, hogy mennyire tehetségesek. Az egyenes kieséses szakaszban megjött végre a magabiztosság, ahol a nevüknek és az irányukba megnyilvánuló tiszteletnek köszönhetően már nagyon jól játszottak. Az, hogy Magyarországon tudták megvédeni a címüket, káprázatos teljesítmény, büszke vagyok rájuk - nyilatkozta Ziegenhám Medárd szövetségi kapitány.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!