Sport

2017.08.13. 19:20

Kibrusztolta a Videoton - A főpróba sikerült, de ennél több kell a csütörtöki Európa-liga meccsen

FELCSÚT Fél szezonra való helyzetet hagyott ki a Videoton az NB I 5. fordulójában. A szervezetten játszó DVSC védelmét nehezen tudták feltörni, végül az utolsó pillanatban Lazovics büntetője döntött.

Káldor András

Régen volt ilyen. A Vidi lélegzetvételnyi szünethez jutott azzal, hogy ezen a héten nem kellett pályára lépniük a nemzetközi kupában. Erre a mostani idényben még nem volt precedens, arra mindenesetre jó volt, hogy tudjanak a játékosok regenerálódni és a kisebb sérüléssel, izomfáradsággal küzdők ismét csatasorba állhattak. Azt mindenképpen meg kell jegyezni, hogy a fehérváriak a mostani szezonban még nem nyertek pályaválasztóként bajnoki mérkőzést, ugyanakkor a Puskás Akadémia ellen nyertek a Pancho Arénában. Mi több, az FK Balzan és a Girondins de Bordeaux ellen is győztek, a nemzetközi porondon.

- Nagyon jól jött, hogy nem volt hétközi meccsünk, tíz mérkőzést játszottunk 35 nap alatt, nagy hőségben, sok utazással, most volt lehetősége a játékosoknak mentálisan és erőnlétileg is feltöltődni a találkozóra. - nyilatkozta a meccset megelőzően Marko Nikolics a Vidi szakvezetője.

A bemelegítéskor derült ki, hogy az eredetileg a csapatba jelölt Marko Scsepovics rásérült, a Girondins de Bordeaux elleni meccsen szerzett bordasérülésére, így mégsem kezdett, Ezekiel Henty viszont ott volt a helyén, a támadósorban.

Az egészen biztos, hogy a Vidi játékosai tudat alatt már a Partizán elleni csatára gondoltak, de kétségtelen tény, hogy hiányzott a kapu előtti összpontosítás. Az első félidő nagy részében jobbára a Loki térfelén pattogott a labda, ám a hazai akcióik igencsak esetlegesek voltak, a drukkerek, pedig hosszú percekig jobb híján Juhász Rolandot biztatták arra, hogy lőjön gólt. Ez kis híján össze is jött Hentynek, de szépen elcsavart lövése Nagy Sándor zsákmánya lett, utána rögtön Loic Nego jobboldali beadását vágta ki Kinyik Ákos a gólvonal elől. A szünet után minden ott folytatódott, ahol azt megelőzően abbahagyták a felek.

Ezekiel Henty (piros-kék) és Szatmári Csaba, kettőjük csatája után dőlt el a meccs
Fotó: Koppán Viktor

A DVSC bekkelt, míg a piros-kékek számolatlanul dolgozták ki a jobbnál jobb helyzeteket, de kívülről úgy tűnt, mintha be lennének ezen az estén oltva a gól ellen. Már-már beletörődtek a szurkolók az ikszbe, annak ellenére, hogy űzték-hajtották kedvenceiket, amikor kezdetét vette Kassai Viktor játékvezetőnek köszönhetően a maratoni hosszúságú hosszabbítás. A 95. percben Henty csinált egy megkerülős cselt Szatmári Csaba mellett a 16-oson belül, a debreceni hátvéd lerántotta a támadót, Kassai pedig a büntetőpontra mutatott. A 11-est Danko Lazovics rendkívül magabiztosan vágta Nagy kapujába. 1-0.

- Megérdemeltük a győzelmet. Az első 10-15 percben nem úgy játszottunk, ahogyan kellett volna, a gondolatok már a play-off körben jártak. De ez nem megengedhető egy ellenfél ellen sem, egy jól szervezett Debrecen ellen pedig pláne. Ezt követően jól játszottunk, számtalan helyzetet alakítottunk ki. Talán öt, vagy hét százszázalékos helyzetünk is volt, jól járattuk a labdát, nyomás alatt tartottuk a vendégeket. Most már koncentrálhatunk a rájátszásra. - hangsúlyozta Nikolics a lefújást követően.

Videoton FC-DVSC 1-0 (0-0)

Fecsút, Pancho Aréna, 1949 néző, Vezette: Kassai (Tóth II. V., Varga Zs.)

Videoton FC: Kovácsik - Nego, Juhász R., Fiola, Stopira - Suljic, Pátkai (86. Géresi), Varga J. (60., Maric), Hadzic - Henty, Lazovics.

Vezetőedző: Marko Nikolics

DVSC: Nagy S. - Bényei, Kinyik, Szatmári Cs., Ferenczi J. - Jovanovic (95. Csősz), Filip, Tőzsér, Könyves - Holman (90., Mészáros N.) - Tabakovics (77., Mengolo).

Vezetőedző: Herczeg András

Gólszerző: Lazovics (11-esből, 90+6.)

Sárga lap: Pátkai, Fiola, Henty, illetve Kinyik, Könyves, Filip, Jovanovic, Tőzsér, Szatmári Cs., Nagy S.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!