Székesfehérvár

2017.08.10. 13:06

Győri Keksz: izgalmas munka, családias légkör, megbecsültség (x)

Tankó Ervin, műszakvezető, nyolc évvel ezelőtt csatlakozott a Győri Keksz székesfehérvári üzeméhez. Arról kérdeztük, miért szeret a Győri Keksznél dolgozni, mi az, ami miatt hűséges a gyárhoz, s miért ajánlja szívesen a Győri Kekszet barátainak ismerőseinek.

Hogy indul az Ön személyes története a Győri Keksszel?

Nyolc évvel ezelőtt a tanulmányaimat épp befejeztem, s a Köfémnél kezdtem dolgozni. Még próbaidős voltam a fémipari cégnél, amikor beütött a válság, s elküldtek bennünket. A Fejér Megyei Hírlapban olvastam a Győri Keksz álláshirdetését,  amire jelentkeztem és fel is vettek.

Mi volt az első beosztása?

Egyszerű sori melósként, gépkezelőként kezdtem, de már a kezdetektől folyamatosan azon agyaltam, hogyan lehetne a dolgokat jobban, másként, hatékonyabban csinálni, és persze több pénzt is keresni. Négy-öt évvel ezelőtt lettem műszakvezető a keksz soron.

Élvezi a műszakvezetői munkakört?

Nagyon is. Minden nap rengeteg kihívással szembesülünk, izgalmas a munkám, a monotónia egyáltalán nem jellemzi. Én azt szeretem, hogy úgy pörög le egy napom, hogy a munka végeztével csodálkozom, hogy eltelt a 8 óra, s mennem kell már haza. Ma már 2 soron dolgozom, nagyobb a felelősségem, idővel talán még feljebb is léphetek.

Tankó Ervin, műszakvezető

Nagyon elkötelezettnek tűnik, nem csábították máshová?

Dehogynem! Én viszont nagyon szeretek itt dolgozni. És ha az ember szereti, amit csinál, és szereti az embereket is, akikkel együtt dolgozik, 10-15 ezer forintért szerintem nem éri meg feladni mindezt. A Győri Keksz, mondhatjuk, hogy egy „nagy múltú multi”. Több mint 100 éves kekszgyártási tapasztalatunk van és egy nagy multinacionális snackgyártóhoz tartozunk. Ez stabilitást, kiszámíthatóságot jelent. Sokan pont ezért jönnek hozzánk kis pékségekből vagy magánvállalkozásokból, ahol vagy nem fizetik ki őket vagy csak nagyon rosszul. A Győri Keksznél megbecsülnek bennünket, korrekten, időben kifizetnek és nagyon versenyképes a cég csomagja.

Milyen csomagot kapnak a gyártól?

Jó a fizetésünk, s a közelmúltban háromszor is jelentősen emelték a bérünket. Nekem az is tetszik, hogy a cég többféle sportolási lehetőséget is támogat: focipályát, konditermet bérelnek nekünk, de van horgászbérletünk is. Úgy látom az emberek örömmel ki is használják a lehetőségeket. Az igazság az, hogy az emberhiány miatt néha túlórázunk is, de a műszakpótlék szintén korrekt.

Mi az, amit a Győri Keksz legnagyobb értékének tart?

Ez egy emberséges gyár. Nálunk nem dudaszóra működnek a dolgok, nincs gyárjellege az üzemnek. Mindenki ismer mindenkit, segítünk egymásnak és a sori dolgozókkal a munkadőn túl is össze-összejárunk.  Tehát értelmes a munka, családias a légkör, jó a bérezés és stabil jövőt látok magunk előtt, hiszen a Mondelezhez tartozó gyárban most már nemcsak Győri Édest, Vaníliás karikát és Pilótát gyártunk, hanem nagy nemzetközi márkákat is, Milkát és OREO-t. Azaz több lábon állunk.

Apropó, mik a kedvenc ropogtatnivalói?

A hagyományos Győri termékek közül a Vaníliás karika a kedvencem, a nemzetköziekből pedig a sima, sós TUC.

Ha gépkezelőként szeretne Ön is Székesfehérvár legédesebb gyárában dolgozni, jelentkezzen az [email protected] email címen vagy postai úton: Győri Keksz Kft.  8000 Székesfehérvár, Holland fasor 8.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!