Székesfehérvár

2017.06.06. 12:47

Nyárköszöntő foglalkozással ünnepli 10 évét Irma Ringató

Székesfehérvár – Tíz éves a fehérvári Ringató foglalkozás. Ez alkalomból szombaton ingyenes nyárköszöntő programra várják a családokat.

Bokros Judit

Horváth Irma neve már szinte fogalommá vált a Ringatós foglalkozások kapcsán, hiszen Székesfehérváron tíz éve a nevéhez fűződnek a mondókázós, éneklős, kötetlen együttlétek. A megyeszékhely mellett azonban Irma Ringató jelen van Móron, és korábban a megye egyéb településein is tartott foglalkozásokat. Sőt, a mai napig szívesen megy, ha hívják valahová, hogy megörvendeztesse a kisgyermekes családokat gitárjátékával, egyéb hangszerek bemutatásával, valamint a játékos énekléssel, mondókázással.

Horváth Irma (középen, szőke hajjal) többször szervezett már ingyenes ünnepi Ringató foglalkozást a családoknak Fotó: FMH-archív

Szombaton az elmúlt 10 évet jönnek össze ünnepelni az egyébként is hagyományos, ingyenes nyárköszöntő Ringató apropóján. Ez alkalomból az Öreghegyi Közösségi Ház vendége lesz a Ringató alapítója, Gállné Gróh Ilona, aki a közös játék után a Ringató-könyveket is dedikálja. Itt lesz még Irma több kolléganője: Nyárs Panka Zámolyról, Szalczgruber Mariann Velencéről, Gábor Erzsi Budapestről, Himberger Edit Bicske és környékéről. A közös Ringató program 10 órakor kezdődik, majd 10.45-től 12 óráig szabad program lesz. Vacsi Viola testi, lelki egészséggel kapcsolatban kérdezhető, Kecskés Márti pedig a gyerekjátékok világába avatja be az érdeklődő szülőket, tanácsokkal. A színházteremben és az udvaron sok-sok játék várja majd a kicsiket, hogy semmiképpen se legyen helye az unatkozásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!